Zondag 24 april
Om 10.00 uur begint de kerk. We zijn vroeg en horen het koor nog wat oefenen voor de dienst begint. Het Christelijk gemengd koor van Harmelen levert vanmorgen een bijdrage aan de dienst die wordt voorgegaan door Ds. Nagel. We maken gebruik van een liturgie. De preek gaat over Jezus verschijning aan de discipelen bij het meer van Tiberias en de wonderbare visvangst. Het thema van de dienst is; ‘Discipelen in de wachtstand’. We lezen Johannes 21: 1-14.
Na de dienst kunnen we nog een kopje koffie drinken in het koor van de kerk. Mijn zus en zwager zijn er beiden en ook wat mensen die wij op verjaardagen bij mijn zus en zwager spreken.
Als wij na de koffie op de boot aankomen ligt er ijs in het gangboord. Het is koud en guur en er zijn buien met hagel en natte sneeuw.

Het interieur van de Grote Kerk van Loenen aan de Vecht
Het interieur van de Grote Kerk van Loenen aan de Vecht

Om kwart voor drie worden wij opgehaald om bij mijn schoonzus op verjaardagsvisite te gaan. Hond in de kofferbak en even later zitten wij achter het gebak in Ouderkerk aan de Amstel. Mijn broer en schoonzus hebben een boerderij waar vorig jaar en begin van dit jaar een flinke verbouwing heeft plaats gevonden. De loopstal is verdubbeld en de melkput is vervangen door een melkrobot. Door de drukte hebben we geen gelegenheid om even rond te kijken. Dat moet dan maar bij een volgende keer. Om 18.00 uur keren wij terug naar de boot. Waar wij snel nog wat eten voor wij naar de avonddienst van 19.00 uur gaan. Ds. Schuitemaker uit Elburg gaat voor en hij preekt over een visioen uit Ezechiël 47.
Ik probeer ’s avonds het boek van B.Nijenhuis getiteld ‘Inspecteur Raynoldi en zijn arrestante’ uit te lezen. Ik heb mijn verzameling boeken van Nijenhuis verkocht via Marktplaats en als morgen het geld binnen is dan moet ik het opsturen. Tot mijn schrik ontdekte ik dat ik dit boek niet één keer gelezen heb. Ik bleef echter niet lang genoeg wakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *