Bloembollenvelden in de Flevopolder

Maandag 9 mei
Op zondag wordt er hier geen havengeld afgerekend. Maandagochtend komt de havenmeester het liggeld innen. Een aantal boten waren hem al gesmeerd voordat de havenmeester langs kwam. Wij boeken nog een nacht bij want dit plekje bevalt ons wel. Het is vandaag nog weer een stuk rustiger. De drukte van het lange Hemelvaartsweekend is weer voorbij. Wij voeren de inspectie uit op de boot. De boiler lekt nog een beetje op een koppeling. In de achterhut is de bilge droog en in de motorruimte staat er nog een beetje water. We kunnen niet ontdekken waar dat vandaan komt. De beide koelwaterpompen zijn droog. De drinkwaterpomp is droog. Misschien is het de overstort van de boiler die in de motorruimte wordt afgevoerd. We houden het in de gaten. Ik doe wat huishoudelijke klusjes. Nu we goede walstroom hebben kan ik mooi mijn strijk wegwerken. ‘s Middags pak ik de fiets om de Flevopolder in te gaan en de Tulpenroute te gaan fietsen. Ik heb een route vanaf het internet gehaald van 32 kilometer tussen de tulpenvelden door. Deze afstand is wat ver op de vouwfiets ondanks de trapondersteuning maar kan eenvoudig worden ingekort. Na een paar kilometer zie ik dat de bordjes van de Tulpenroute zijn verwijderd en op het Alikruikpad komt er geen einde aan de weg. Het voert mij wel langs een paar mooie velden met tulpen.

Bloembollenvelden in de Flevopolder
Bloembollenvelden in de Flevopolder

De akkers zijn mega groot. De boerderijen staan hier aan beide kanten van de weg maar wel kilometers van elkaar af. Het is mooi helder weer. Prima omstandigheden om foto’s te nemen. Uiteindelijk kom ik op een kruispunt en zie op de borden dat het 2 kilometer naar Biddinghuizen is en 11 kilometer naar Elburg.

Bloeiende tulpen in de Flevopolder
Bloeiende tulpen in de Flevopolder

Ik besluit om maar weer terug te gaan en fiets langs het Veluwemeer over de dijk en door loofbossen. Op deze maandag zijn er toch nog wat mensen op het strand. Het waait flink en een enkele kite-surfer maakt spectaculaire sprongen. In Elburg fiets ik nog even bij de supermarkt langs om nog wat verse groenten te halen.

Eindeloos lange fietspaden in de Flevopolder
Eindeloos lange fietspaden in de Flevopolder

‘s Avonds komt er een boot achter ons liggen. Ze zijn die ochtend uit Sneek vertrokken en hebben 12 uur aan een stuk doorgevaren. Het is een Klaasen Vlet met de naam Irene uit Warmond. Ze hebben deze boot van 32 jaar oud van de zelfde werf als onze boot is vorig jaar gekocht via Vink en hebben hem helemaal gerefit. De vlet ziet er uit als nieuw een plaatje om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *