De Tholensebrug over het RijnScheldekanaal

Donderdag 5 juli 2018

reddingsboeien reinigen, gootjes reinigen en in de was zetten

De boot is vanmorgen nat van de dauw. Ik neem alles af met een doek en zodoende is ook het vuil weer van de boot. Ik hang de was over de reling te drogen en rond een uur of tien begin ik met het reinigen van de reddingsboeien. Daar gebruik ik gewoon een sanitair spons voor met Jif. De reddingsboeien hebben de afgelopen winterperiode buiten gehangen in weer en wind. Het kunststof houdt makkelijk vuil vast en er komen scheurtjes in.

Het gootje is weer schoon en in de was gezet
Het gootje is weer schoon en in de was gezet

Met cleaner van ‘Gele merk’ maak ik de gootjes schoon en de scepters. Met een natte doek neem ik alle cleaner weer af. Daarna zet ik met een spons alles in de wonderwas van ‘Gele merk’. Met een zachte doek poets ik de was weer uit. Een warme klus met deze temperaturen maar het resultaat mag gezien worden.

Adri heeft gebeld met het Willemdok in Antwerpen om een plekje te reserveren voor de komende dagen. We kunnen komen maar moeten rekening houden met de stremming van een brug voor het Willemdok tussen 15.00 en 18.00 uur. Bijtijds vertrekken dus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *