Dinsdag 9 mei
Vanmorgen vertrok het statenjacht. De replica van het historische zeilschip pruttelde rustig op de motor langs ons richting de ophaalbrug. De enorme vlag golfde elegant boven het kielzog.

Met twee man wordt de motor van de boegschroef aan boord gebracht. “Zo is het gelukt met de koolborstels, mannen?”; vraagt Adri. “We zullen hem eerst maar even terug plaatsen en dan komen we daar zo op terug”, krijgt hij te horen.
De motor is open geweest in de werkplaats en de koolborstel zijn nauwelijks gesleten. Ze hebben de motor schoon gemaakt en gecontroleerd maar hij is goed. De accu’s van de boegschroef worden doorgemeten bij ons aan boord en daar zit het probleem. Eén accu is defect. Beide accu’s moeten echter vervangen worden omdat ze op elkaar zijn afgestemd. De accu’s zijn inmiddels vijf jaar oud. Jachtservice Breukelen kan wel nieuwe accu’s leveren maar die moeten besteld worden.
Een tegenvaller. Dat betekent dat we vandaag nog niet kunnen vertrekken. ’s Middags krijgen we telefonisch door dat de nieuwe accu’s er morgen kunnen zijn. We informeren nog op een ander adresje naar nieuwe accu’s maar besluiten om de accu’s bij Jachtservice Breukelen te bestellen. Jammer dat de accu’s niet gelijk zijn gecontroleerd. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *