Zondag 24 juli
Ik ga alleen op de fiets naar de kerk in Lathum. Het is een kwartiertje fietsen langs de recreatieplas en dan zie ik het kerkje boven de huizen van het dorpje uitsteken.

Het kleine plaatsje Lathum vlak bij Rheden
Het kleine plaatsje Lathum vlak bij Rheden

Het is maar een ieniemini kerkje. De deuren staan uitnodigend open. De koster en de dominee staan beide in het portaal de mensen te verwelkomen. Ik neem plaats in het midden van de kerk. Voorin staat een preekstoel met een soort kabinetorgel ernaast waar beelden op staan. De organist zoekt zijn muziekboeken op en begint te spelen. Om 10.00 uur begint de dienst die wordt voorgegaan door Ds. Eldering uit een andere plaats. De gemeente van Lathum heeft geen eigen predikant. De samenkomst wordt deze zondag bezocht door ongeveer dertig mensen. We gebruiken het ‘Nieuwe Liedboek’ en de dominee preekt volgens het oecumenische leesrooster.

De kleine protestantse kerk van Lathum
De kleine protestantse kerk van Lathum

Na de dienst is er in een bijgebouw koffiedrinken maar daar maak ik geen gebruik van. Adri heeft op de boot via het internet de dienst in Montfoort geluisterd. Onder het genot van koffie en een kersenflap praten we nog wat over de diensten die we hebben gevolgd. Het is vandaag een beetje bewolkt maar opnieuw erg warm. We blijven de hele dag aan dek zitten. Het nodigt niet uit om te wandelen of te fietsen. Het zweet breekt je al uit als je iemand groet. We houden ons daarom maar heel erg rustig. Ik heb gisteravond pittige linzensoep gemaakt en dat eten we als warme maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *