Dinsdag 16 juni 2015
Vandaag hebben we maar een klein stukje gevaren. We vertrokken uit Leidschendam nadat Adrie de blog verhalen van de laatste tijd had bijgewerkt. Dat is toch het leukst voor de mensen thuis (denk ik tenminste) om zo regelmatig mogelijk een update te kunnen lezen van onze trip. Nou ja, vandaag is er hoe dan ook niet zo heel veel te vertellen.

We vertrokken om 11 uur en hadden direct de sluis van Leidschendam voor onze neus. Ik was al even naar de sluis gelopen toen Adrie bezig was met de verhalen van de voorgaande dagen omdat de lichten op dubbel rood bleven staan. Dat betekent dat er geen bediening is terwijl het toch een normale dag is. Ik vroeg me af of ze soms een storing hadden maar dat bleek niet zo te zijn. De sluiswachter vertelde me dat hij de lichten op dubbel rood liet staan totdat de eerste boot zich aandiende. Lekker geregeld…. Enfin, uiteindelijk draaide de sluis vlot voor ons en één van de twee sluiswachters beklom zijn edel gemotoriseerd-stalen-ros en reed spoorslags naar de eerstvolgende brug. Deze stond dus open toen we er aan kwamen en konden zo doorvaren.

De kom in de Delftse Schie biedt  plaats aan enkele schepen
De kom in de Delftse Schie biedt plaats aan enkele schepen

Op de rest van het traject werden de bruggen vlot bediend en was er weinig scheepvaart verkeer zodat we lekker opschoten. We hoopten op een plekje in de Kolk van Delft. Je kunt hier gemakkelijk de oude binnenstad in, da’s om de hoek. Het is echter altijd lastig omdat het aanbod van bootjes veel groter is als de hoeveelheid steiger lengte wat beschikbaar is. Zo ook nu. Balen. Tuurlijk, we kunnen wel dubbel gaan liggen maar de andere bootjes waren kleiner. Dat is dan geen vastmaken. En ten tweede vinden we het ook een heel gedoe om met Tess over andere boten te moeten lopen om de wal te bereiken (of vice versa). Dus maar besloten om door te varen. Ten zuiden van Delft, bij een bedrijven terrein zijn nog een paar plekjes voor passanten. We hebben De Bahama’s hier vastgemaakt. Het is wel niet zo’n mooi plekje maar het geeft Adrie de gelegenheid om nog even een kuier te maken door oud Delft terwijl ik de blogbijdrage verzorg.

Monumentale panden aan de grote markt van Delft
Monumentale panden aan de grote markt van Delft

Voor de rest van de dag houden we ons rustig en blijven aan boord. Morgen hopen we Rotterdam te bereiken. Het lijkt me leuk om weer eens in de Veerhaven te liggen.

 

Eén reactie op “Leidschendam – Delft, het is maar een stukkie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *