Woensdag 11 april 2012 Amsterdam – Huizen
Vanmorgen de boodschappen aangevuld bij de nabijgelegen; “Dirk van den Broek”. Onderweg een zwerm valkparkieten gezien die hier weten te overleven. Fred Bulk kwam met een nieuwe impeller om 11.00 uur bij ons op de boot. Na de koffie is hij samen met Adri de motorruimte ingegaan. De waterpomp zit op een slecht bereikbare plek. Met veel moeite de impeller vervangen. Gelukkig was dit de oplossing. De zekering sprong er niet meer uit en de waterpomp ging draaien. Wij hadden weer stromend water aan boord. Na Fred bedankt te hebben voor de goede service zijn we om 12.00 uur vertrokken.

Via de middelste sluiskolk van de Oranjesluis kwamen wij met een mooie blauw, bewolkte lucht op het Markermeer. Met Durgerdam aan bakboord zijn wij via de geul langs het eiland Pampus richting het Gooimeer gevaren. Onder de Hollandse brug door gevaren, voorbij Naarden en Almere Haven naar Huizen. Na contact met de havenmeester hebben wij om 14.42 uur aangemeerd voor restaurant; “De Kalkovens”.

Afbeelding kalkovens Huizen
De Bahama’s voor rest. De Kalkovens in Huizen

Dit is vlakbij het nieuwe nautische kwartier. Bij invaren aan stuurboordzijde. Helemaal in Zuiderzee stijl opgebouwd. Prachtige, kleurrijke bouw. Echt de moeite waard om op je gemak eens door te lopen. Het is bestemd voor de vestiging van bedrijven. Het Fletcher hotel heeft al een groot deel in gebruik genomen. Hopelijk komt dit gedurfde project van de gemeente Huizen tot zijn bestemming.

Het tarief voor één overnachting was € 15,80. De stroom en het water kon worden afgenomen via muntpalen. De havenmeester waarschuwde ons nog voor het strenge beleid van de gemeente betreffende het uitlaten van honden in Huizen. Als je niet meerdere poepzakjes bij je hebt bij het uitlaten van de hond, dan kun je bekeurd worden. Het winkelgedeelte in het oude dorp is zelfs helemaal verboden gebied voor honden. In het oude dorp staan de huizen kris, kras, dicht bij elkaar met smalle wegen ertussen. Leuk om te bekijken. Onderweg nogmaals gewaarschuwd voor de BOA’s (buitengewone opsporings ambtenaren)die uitermate vervelend zijn voor hondenbezitters.  Gelukkig zonder bon naar de boot teruggekeerd. ‘s Avonds zijn we uit eten geweest bij; “De Haven van Huizen”. Goed restaurant met vriendelijke bediening.

Afbeelding nautisch kwartier Huizen
Het nautisch kwartier in Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *