Een duikboot in aanbouw op een industriegebied in Zwartsluis

Zaterdag 9 juli
Het is mooi zonnig vandaag. Ik doe de was en hang het over de reling te drogen. Ik maak schoon schip. We lunchen aan boord en gaan ’s middags de brug over om naar jachthaven ‘Kranenwaard’ te gaan. Bij de brug wordt er een nieuwe sluis gebouwd.

Bouwwerkzaamheden aan de sluis in het Meppelerdiep bij Zwartsluis
Bouwwerkzaamheden aan de sluis in het Meppelerdiep bij Zwartsluis

Langs het Meppelerdiep lopen wij een kleine kilometer terug naar de Jachthaven. Voor wij de jachthaven bereiken lopen wij een stuk over een industrieterrein. Scheepswerven en bedrijven die daarmee te maken hebben. Op een parkeerplaats staat iemand te werken aan een vreemd voertuig wat op een paar bokken is geplaatst. We lopen er even naar toe om te informeren waar de man mee bezig is. Gek genoeg is hij bezig om een duikboot voor zichzelf te maken. Bovenaan de duikboot was een soort stuurhuis met kuip gemaakt. Dat moet gewoon vollopen als hij gaat duiken. De buizen voor de boegschroef kregen een laag verf terwijl hij over zijn project vertelde. Als hij zijn duikboot wil testen moet hij eerst een plek opzoeken die diep genoeg is. Grappig om even met deze ‘Willy Wortel’ te praten. Sommige mensen hebben een hobby en die bouwen modelbootjes, hij bouwde een duikboot. Dat is toch wel in de overtreffende trap. Ik zal niet aanmonsteren voor een proefvaart.

Een duikboot in aanbouw op een industriegebied in Zwartsluis
Een duikboot in aanbouw op een industriegebied in Zwartsluis

De jachthaven lag achter een grote scheepswerf voor beroepsschepen. We zijn benieuwd wat er allemaal te koop wordt aangeboden. Vooraan ligt een blauwe ‘Super van Craft’ met een vast stuurhuis en gebouwd in 1990. Het schip heeft ongeveer dezelfde afmetingen als ‘De Bahama’s’ maar is twee jaar ouder. We lopen over de steigers van de haven en bekijken de verschillende boten. De lucht wordt echter steeds donkerder. We gaan snel terug naar de boot om niet nat te regenen en om de was af te halen. Adri maakt ’s avonds het eten weer klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *