De mobiele lunch- en koffiekeet van 'Lekkers aan de Lek'

Dinsdag 29 augustus
Na een slechte warme nacht toch maar met frisse zin de dag begonnen. Om acht uur verschijnt Ofke weer aan dek. Samen met Adri gaat hij de elektriciteitssnoeren in het plafond uitzoeken. In de loop van het bestaan van de boot zijn er allerlei dingen veranderd en bijgemaakt. Het gevolg is een hele bos snoeren die geen functie meer hebben. Als we straks het plafond gaan sluiten dan willen we zo min mogelijk snoeren achter het plafond langs hebben. Het is een hele klus om alles uit te zoeken en door te meten waar het van is en of het nog een functie heeft. Resultaat is een krat vol overbodige snoeren. Het is vandaag weer erg warm. Gelukkig staat er een beetje wind. Om geen last te hebben van de hitte zoek ik een beetje afleiding door de zijkant van de boot vanaf de kade schoon te maken. Als de zon er op komt te staan zoek ik de schaduw op en doe ik nog wat boodschappen.

De spaghetti van stroomsnoeren wordt uitgezocht
De spaghetti van stroomsnoeren wordt uitgezocht

Om half vier worden de nieuwe morsekabels bezorgd op de haven. De havenmeester komt ze aan boord brengen. Ofke gaat er meteen mee aan de slag. De oude worden eerst verwijderd waarna er plaats is voor de nieuwe. Eén oude kabel van stuurboord en één van bakboord houden we in reserve voor noodgevallen. Tegen vijf uur zijn de kabels gemonteerd en starten we de motoren. Aan de kade proberen we voorzichtig in de vooruit en achteruit. Het werkt naar behoren. We moeten nu eigenlijk ook nog even proefvaren maar Adri is zo verschrikkelijk moe dat hij er tegenop ziet om te varen. Het trekt hem zwart voor de ogen. We besluiten om dat uit te stellen tot woensdagochtend. We zullen dan ook het toerental op de assen controleren.

De Spoorbrug bij Culemborg
De Spoorbrug bij Culemborg

2 antwoorden op “Morsekabels vervangen”

    1. Hoi Karel, Het is onze neef Ofke van Aart en Meia Teekens. We dachten dat we je zagen afgelopen zaterdag in Vreeswijk. Maar het was de rode melkbussenvrachtwagen van De Pater uit Capelle ad IJssel. Het was wel heel erg leuk op de Museumwerf in Vreeswijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *