Vrije aanmeerplaats voor de Zegerbrug aan het Aarkanaal

Vrijdag 30 augustus 2019

Naar Alphen aan de Rijn

De boot is nat van de dauw. Voor we vertrekken om de laatste etappe van onze reis af te leggen nemen we de boot af zodat ons zicht goed is en we netjes kunnen varen. De Zegerbrug wordt op afstand voor ons bediend.

Zegerbrug over het Aarkanaal
Zegerbrug over het Aarkanaal

Langs de Kanaalweg zijn verschillende vrije aanmeerplaatsen waar je ook de mogelijkheid hebt om te douchen en het toilet te gebruiken. Daar staan ook huisvuilcontainers. Door de autoweg lig je echter niet zo rustig als bij onze overnachtingsplek voor de brug. Aan het einde van het Aarkanaal slaan wij rechtsaf de Oude Rijn op Alphen in.

Hefbrug Gouwesluis bij Alphen aan de Rijn
Hefbrug Gouwesluis bij Alphen aan de Rijn

De Swaenswijckbrug wordt na vijf minuten voor ons bediend en we varen door het centrum van Alphen. Als wij bij de Gnephoek zijn is er voldoende plaats voor ons om aan te meren maar we varen door naar de scheepswerf om te kijken of wij voor de werf kunnen aanmeren. Na een belletje krijgen we toestemming om de boot voor de werf aan te meren. Jelte verplaatst zijn eigen boot zodat wij aan de steiger kunnen liggen.

De Oudhoornse kerk langs de Oude Rijn bij Alphen
De Oudhoornse kerk langs de Oude Rijn bij Alphen

Na de lunch merken wij dat de waterpomp weer opspeelt. Na inspectie zien wij opnieuw een lekkage. We worden er moedeloos van. De slang tussen pomp en filters is blijkbaar niet geschikt voor een warme ruimte lijkt het. Ofke komt ’s middags langs en hij rijdt met Adri naar een watersportzaak in Alphen om een goede nieuwe slang te halen. Het wordt een boilerslang die veel hitte kan verdragen en die ook goed aangeklemd kan worden. We hopen dat de problemen met de waterpomp nu eindelijk opgelost zijn. Onze zwager Rob brengt Adri in IJsselstein zodat we de auto kunnen ophalen en naar de boot kunnen rijden. De komende dagen gaan we onze spullen verhuizen naar mijn moeder in Reeuwijk. We gaan een paar weken bij haar slapen en overdag meewerken aan de boot. Die gaat maandag uit het water in de loods bij Falcon voor onderhoud. Voorlopig geen reisverslag meer. Iedereen die met ons meegereisd heeft de afgelopen maanden hartelijk dank voor de belangstelling en het medeleven. Vaarwel en hopelijk tot snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *