Donderdag 22 augustus 2013
Vroeg uit de veren. We hebben ons voorgenomen om vroeg te vertrekken. Dat betekent bij ons een uur of acht. We hebben weer de nodige kilometers voor de boeg.

De Bahama's met het ochtendzonnetje in de ochtendmist
De Bahama’s met het ochtendzonnetje in de ochtendmist

We willen vandaag graag naar Hörstel varen. Een hele rustige aanlegplek ongeveer op de plaats waar het Mittellandkanaal een T-splitsing vormt met het Dortmund-Eems Kanaal. Er is weinig vaart. Slechts een enkele keer komen we een schip tegen. Ook halen we er maar weinig in. Een stuk of drie slechts.

Een gladde spiegel onder de vele bruggen over het Mittellandkanaal
Een gladde spiegel onder de vele bruggen over het Mittellandkanaal
Spiegelende bomen in het Mittellandkanaal
Spiegelende bomen in het Mittellandkanaal

Na 70 kilometer komen we aan bij de Liegestelle Hörstel. Op de heenreis hebben we hier ook met plezier gelegen. We hebben nog een mooi eindje dag te gaan. We klauteren op onze fietsjes en gaan op pad. Wellicht is Hörstel wel een leuk plaatsje. Goed, overslaan maar. Met schinkensmertzen hebben we in een tot restaurant omgebouwd spoorwegstation een versnapering genuttigd en zijn hierna weer langzaam aan naar de boot terug gefietst. Je komt dan langs de “Nasse Dreieck”. Zo heet de T-splitsing van het Dortmund-Eems kanaal en het Mittellandkanaal. Wel leuk omdat ook vanaf de kant te zien. Eenmaal weer op de boot hebben we wat gedronken, een uitermate lekkere prei-prak genuttigd en hebben de avond verder in rust doorgebracht. Hoewel, na het eten zat Adri even op het achterdek een sigaretje te roken toen hij aangesproken werd door de achterbuurman. Of we morgen weer verder wilde….. Ja, zei Adri. Dat wilde we wel. We willen het Dortmund-Eems kanaal in noordelijke richting gaan varen om zo weer in de buurt van het Groningse land te kunnen komen. Oeps, buurman voorziet problemen. Ze staken op het DEK. Sluizen dicht. Nou, daar lig je dan met je goeie gedrag. Enfin, morgenochtend vroeg maar even bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *