Donderdag 30 juli 2015

De verjaardag van mijn moeder. Zij is vandaag 90 geworden. We zijn heel dankbaar dat zij nog in ons midden is en nog zo gezond. De film voor vanavond is klaar.

Om 8 uur stappen wij in onze ‘hoge hoed’ en ‘scheuren’, althans zo klinkt het, richting het Goudse. Na honderd meter kijkt Adri naar zijn handen die helemaal zwart zijn. Het stuur is zo vet als bagger. Dat is niet best voor je feestkleding. Gelukkig heb ik nog een aantal reinigingsdoekjes in mijn ‘hutkoffer’. Wie wat bewaart heeft wat. We maken het stuur schoon en vervolgen onze reis over de weg. We rijden over de Kreekrakbrug op de navigatie van de iPhone. Het is helemaal niet druk op de weg. Waarschijnlijk zijn er al veel mensen op vakantie. Na een uurtje sturen zijn we al bij Nieuwerkerk aan den IJssel. We bellen even of mijn schoonmoeder al koffiedrinkers kan hebben. Geen probleem. Om kwart over negen staan wij bij haar op de mat. Fijn om elkaar weer te zien en bij te praten. Een nichtje komt ook nog op bezoek met haar kinderen. Rond de middag gaan wij naar ons huis. We laten het lekker even doorluchten en zetten alle kranen open. De tuin is flink gegroeid en ik besteed de middag om alles weer een beetje te fatsoeneren. Om vijf voor zes gaan wij naar Zalencentrum ‘De Brug’ waar het verjaardagsfeest van mijn moeder wordt gehouden. Het is een mooi feest. Lekker eten! Goed om elkaar weer te zien. Mijn moeder zat ook te genieten van alle mensen en het eten. Het was allemaal prima voor elkaar. De familiefilm heb ik twee keer gedraaid. Iedereen vond het leuk om die oude beelden weer eens terug te zien. We hebben in ons huis overnacht.

Vrijdag 31 juli 2015

De terugreis verliep voorspoedig. Weinig verkeer op de weg. Nergens file. Adri had de toeter van de auto een keer gebruikt en deze bleef spontaan hangen. Nog maar een keer flink op de toeter geduwd en sinds die tijd leek het of er een knikker in het stuur heen en weer rolde. Het ding stopte gelukkig wel met gillen. Daarnaast was er ook een lampje op het dashboard gaan branden dat aangaf dat er iets met de remmen aan de hand was. Wel een beetje verontrustend. De auto remde echter nog goed dus gewoon doorgereden. Het is toch niet de bedoeling om te remmen op de snelweg dus dat hebben we dan ook niet gedaan.

De bagage op de boot gebracht en in Yerseke nog even wat boodschappen gedaan. Het autootje biedt ons mooi de gelegenheid om wat zware boodschappen aan boord te brengen. Adri had ook nog stroopwafels beloofd aan de mensen van het praathuis. De vader van de eigenaar van Autobedrijf De Witte ging vaak naar het oude mannen “proathuus” aan het begin van de haven in het gebouwtje “De oude sluis”. Om half twaalf nog even de tank vol gegooid en de auto weer weggebracht. Adri had wel een paar opmerkingen over de auto die wat mankementen vertoonde. Hij hoefde maar 1,5 dag te betalen en hij kreeg korting op de kilometers. De auto werd uit de verzekering gehaald. Hij was niet meer betrouwbaar. Waarschijnlijk lekte er remvloeistof weg.

Adri werd weer op de haven afgezet waar hij bij Van de Rest hoorden dat de waterpomp nog niet was bezorgd. Wij hadden erop gerekend dat hij deze middag gemonteerd kon worden. Adri is maar in de telefoon gekropen en heeft de leverancier opgebeld. Twee waterpompen zouden er uit Engeland, uit voorraad, geleverd worden. Eén van deze pompen was voor Van de Rest. Onze tweede pomp stond op nalevering en kon pas eind augustus worden geleverd. Nu had onze autoverhuurder vroeger ook aan boten gesleuteld. Hij had nog een aantal pompen in de werkplaats liggen. Adri is er ’s middags nog even naar toe gelopen. De pompen waren niet geschikt maar samen hebben ze wel nog even op het internet gezocht. Daar zagen ze dat er in de internetshop van de fabrikant nog 5 op voorraad stonden. Opnieuw gebeld met de importeur. Nu heeft hij voor elkaar gekregen dat er 1 pomp van de internetshopvoorraad wordt opgestuurd naar de importeur. De twee eerste pompen komen waarschijnlijk naar Van de Rest in Wemeldinge en de pomp die wordt nageleverd gaat naar het andere adres. Waarschijnlijk komen ze pas volgende week binnen. Dus we liggen nog wel even in Wemeldinge.

Eén reactie op “Naar Reeuwijk en weerom met de ‘Truttenschudder’”

  1. Hallo weer even een berichtje uit katwijk hier alles redelijk goed jullie hebben wel pech hoor met de boot erg vervelend hopelijk gaat de rest van de reis het er beter aan toe.Het is in ieder geval nu wel lekker weer om te varen .
    In de fam gaat ook alles naar wens allemaal lekker vakantie dus even genieten .luitjes het allerbeste en sterkte met het wachten op de pomp en niet meer aan die stinkstokken beginnen hoor Adri groetjes clara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *