Eiland Mosselbank in het Grevelingenmeer

Donderdag 7 juni

Zierikzee

We zorgen dat we om negen uur kunnen vertrekken. Ik breng nog even de vuilnis in de container. De wind is bijna helemaal weggevallen. Het is zo vroeg in de morgen al warm. We gaan vandaag naar Zierikzee. Dat betekent dat we het Grevelingenmeer gaan verlaten en naar de Oosterschelde gaan. Het is maar een klein stukje varen naar de sluis bij Bruinisse.

De visserijhaven van Bruinisse
De visserijhaven van Bruinisse

We kunnen bijna direct invaren met twee zeilboten en een motorjacht. Het water in de sluis wemelt van de kwallen. We stijgen 1,5 meter en houden na de sluis rechts aan. In de visserijhaven van Bruinisse, rechts van ons, liggen veel boten aangemeerd.

De sluis naar het Grevelingenmeer bij Bruinisse
De sluis naar het Grevelingenmeer bij Bruinisse
Het water in de sluiskom ligt vol met kwallen
Het water in de sluiskom ligt vol met kwallen

Links ligt een heel veld mosselcultuur aan blauwe tonnen. De bewolking neemt toe en het zicht wordt slechter. We varen door het Mastgat en de Keeten waar ook veel beroepsvaart is. We zien de regenbui aankomen vanuit het zuiden. Een flinke plensbui krijgen we op ons dak. Onder de Zeelandbrug is het even droog. Maar als we aanmeren achterin de haven van Zierikzee regent het nog steeds. We hebben gereserveerd en de havenmeester wijst onze plaats aan. We liggen aan een mooie lange steiger vlak bij de poort. Terwijl we vastmaken wordt het droog, gelukkig. Het liggeld is inclusief water en stroom en we krijgen de code voor de vuilcontainer en de wifi op de kwitantie. Voor het uitlaten van de hond moet ik de dubbele ophaalbrug over en een stukje teruglopen aan de andere kant van het water. De havenmeester verwacht dit weekend veel drukte dus we kunnen wel andere boten langszij krijgen.

Na de lunch duurt het inderdaad niet lang of er komt een mooie Super van Craft naast ons liggen. Het is de Marguerite uit Roelofsarendsveen. De boot is 16 meter met een stalen opbouw uit 1999. We hebben een praatje met de opvarenden die tot morgenochtend onze buren zijn. Adri belt met het ziekenhuis in Zierikzee of hij morgen langs kan komen om bloed te laten prikken voor zijn diabetes. De dierenarts is een half uur lopen bij de haven vandaan. We wachten nog even op een gunstiger gelegenheid om het bloed van de hond te laten controleren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *