Vrijdag 19 april 2019

Nachtelijk waterspektakel

Midden in de nacht word ik gewekt door Adri. Het geluid van de waterpomp had hem gewekt. Bij controle bleek dat de slang achter de pomp en voor de waterfilters lekte op de slangklem. Adri dacht dat de slang was gescheurd. Het water spoot er uit waardoor de waterpomp ging draaien. Hij had de groep van de waterpomp uitgezet en waarschuwde mij dat de wc nu niet zou werken. Morgenochtend kunnen we wel met een emmer buitenwater de wc doorspoelen. Ik viel gelukkig weer snel in slaap.

De Kom, stadstheater en kunstencentrum van Nieuwegein
De Kom, stadstheater en kunstencentrum van Nieuwegein

Vanmorgen met de putsemmer buitenwater de wc doorgespoeld. Ik had nog een fles water in de koelkast staan om ons te wassen en de tanden te poetsen. Daar fris je van op hoor. Goed wakker realiseerde we ons dat we de pomp nog wel even konden gebruiken om een voorraadje water te tappen voor de koffie en dergelijke. Vlak voor de middag is Ofke geweest om de lekkage te verhelpen. De slangklem had blijkbaar de slang beschadigd. Ofke heeft een stukje van de slang afgesneden en hem daarna weer gemonteerd. We bleken ook een lekkage in het voortoilet te hebben. De beluchtte wasmachinekraan voor het toilet lekte op de beluchting. Wij dachten dat het condens water was wat wij aantroffen op de vloer maar waarschijnlijk heeft deze kraan al heel lang een beetje gelekt. Ofke had ook een lekkage geconstateerd bij de koelwaterpomp van de bakboordmotor. Deze Jabsco pompen zijn er in 2015 in Wemeldinge nieuw op gezet. Nu horen wij dat de keerringen waarschijnlijk vervangen moeten worden. De komende tijd zullen we uitzoeken welke pakkingen we moeten bestellen.

Humeurig

Door al deze tegenslag en problemen aan boord ben ik flink in mineur geraakt. Adri stelt voor dat ik er even op uit ga om de zinnen te verzetten. Ik pak de fiets en ga op zoek naar een kerk waar ik vanavond naar de Goede Vrijdagdienst kan gaan. Langs het water van het Merwedekanaal Benoorden Lek fiets ik naar Vreeswijk. Vlakbij de Lek en tussen de sluizen staat aan de Dorpsstraat de Dorpskerk van de Hervormde Gemeente Vreeswijk. Een mooi oud kerkje achter de huizen aan de straat. Ik fiets door het oude centrum van Vreeswijk naar de passantenhaven. Aan de lange kade liggen drie boten aangemeerd maar er is nog voldoende plek over. Vanaf 16 april is deze haven open voor passanten. Wij hopen hier morgen heen te varen om de Paasdagen door te brengen. Op de terugweg rij ik een paar maal verkeerd en ik kom pas om vijf uur weer aan boord. Na het eten luisteren wij naar de kerkdienst van onze thuisgemeente in Montfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *