vrijdag 13 april, Bunschoten/Spakenburg
Vanmorgen kregen wij het bericht dat de dynamo niet meer te redden was. Hij was te erg doorgebrand, dus moet er een nieuwe besteld worden. Het wordt een Mastervolt dynamo van 140 ampère. Deze is wat zwaarder als wij hadden. Hij zal wat sneller laden bij het varen maar het vermogen van de stuurboordmotor zal daardoor 1 pk. afnemen. De dynamo moet besteld worden en zal er op zijn vroegst maandag zijn. We besluiten om tot maandag bij te boeken. De havenmeester geeft ons drie overnachtingen voor de prijs van twee. Erg aardig.

‘s Morgens brengen wij een bezoek aan het Spakenburger Museum vlak bij de museumhaven. Het museum bevindt zich in een aantal authentieke spakenburger huisjes. Veel over het plaatselijke bestaan van voor de afsluiting van de Zuiderzee en daarna. De klederdracht en natuurlijk het voetballen. De blauwe en de roden. Spakenburg en IJsselmeervogels. Waar je wieg heeft gestaan is bepalend voor je kleur. Beide clubs hebben een hele trouwe, fanatieke supportersgroep.

Na het museum over de voorjaarsmarkt gelopen. Bunschoten/Spakenburg is een tweelingdorp. Spakenburg ligt bij het water en Bunschoten ligt meer landinwaarts. ‘s Middags heb ik een wandeling van ± 2 uur gemaakt vanuit Spakenburg naar Bunschoten en weer terug. Het zonnetje kwam er al goed door. Op de terugweg ‘Kippeling’ gekocht voor bij het avondeten.

‘s Avonds zijn wij met Jan en Marian naar Nunspeet gereden voor de receptie van de Bruiloft van Karel en Anneke. Als wij deze reis in Dokkum komen hebben wij beloofd ze uit te nodigen voor een bakkie aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *