Maandag 3 juni 2013
Vandaag zijn wij om klokslag 8.00 uur vertrokken uit Woubrugge. Het is bewolkt. De wind komt met 3 Bf. uit het noorden. Het is koud en somber voor de tijd van het jaar. De thermometer geeft 12 graden Celsius aan. Wij wensen elkaar een goede en behouden vaart toe. Ons reisdoel voor vandaag is Muiderzand. Via het Braassemermeer en Oude Wetering komen wij op de Haarlemmerringvaart en varen langs de Westeinderplassen richting Aalsmeer.

Onze hond Tess, met de oren in de nek, heeft van het varen altijd stress
Onze hond Tess, met de oren in de nek, heeft van het varen altijd stress

Bij de Leimuiderburg moeten wij bijna een kwartier wachten voor de bediening van 9.00 uur. Totaal passeren wij 20 bruggen voor wij op het IJ in Amsterdam varen. De meeste daarvan moeten draaien. De route over de Haarlemmerringvaart, de Nieuwe Meer en de Kostverlorenvaart stemt ons niet echt vrolijk maar is ondanks de brugopstakels wel het kortste. Halverwege worden wij ingehaald door een lege beroeps. Enerzijds is dat fijn omdat de bruggen dan snel draaien en wij daar dan ook van profiteren. Maar je moet wel opschieten bij een opening. Daardoor zit je constant in het schoefwater van de beroeps waardoor je als een malle door de gracht moet volgen. Om 12.28 uur varen wij opgelucht in tegenovergestelde richting de Oude Houthaven uit. Het Afgesloten IJ is vrij rustig, weinig verkeer op het water. Dat hebben wij wel eens anders meegemaakt. Tegenover het Centraal Station staat een grote flat naast het nieuwe filmmuseum. Op twee gevels hangen gigantische reclamedoeken. Nog nooit ‘een van Gogh’ gezien van een paar honderd vierkante meter.

SONY DSC
De nieuwe ‘Van Gogh’ aan het IJ

 Bij de Oranjesluizen kunnen wij samen met een aantal andere recreanten schutten. Op het ‘Buiten IJ’ merken wij dat de wind wat in kracht is toegenomen. Wij koersen langs het eiland Pampus en wijzigen onze koers richting Muiderzand. We krijgen de golven nu schuin van achteren en de boot gaat rollen. In de keuken sneuvelt er een glas in de gootsteen. Adri gaat snel naar beneden om te redden wat er te redden valt.
De grote Marina Muiderzand, vlak voor de Woontorens Muiderburght wil ons eerst in een box hebben op steiger I, maar we zien al snel dat de vingerpieren te kort zijn om goed van de boot af te komen met onze hond. We krijgen een plekje aan de langssteiger aan de buitenkant. Lekker rustig plekje in een uithoek van de jachthaven. Het is inmiddels 14.20 uur. Wij luiden de vakantie in met; koffie en appelgebak met slagroom op het terras in het zonnetje. Lekker warm appelgebak uit de oven. Toch zeker te waarderen met het cijfer 8.In het havenkantoor betalen wij € 30,05 voor één overnachting, inclusief de faciliteiten en gebruik van Wi-Fi.

De grote jachthaven 'Marina Muiderzand'
De grote jachthaven ‘Marina Muiderzand’

8 antwoorden op “Nieuwe ‘Van Gogh’ ontdekt van 1000 m2”

 1. Lieve Adrie en Adri
  Leuk om jullie verhaal weer te lezen. De kop is er af en al een lekker eindje op weg.
  Veel plezier gewenst en een behouden vaart. Grtz

 2. Hoi hoi

  Jullie gaan een week met veel mooi weer tegemoet volgens de berichten. We hopen jullie weer te volgen, en dat de foto’s duidelijk zijn.

  We hopen dat jullie een fijne tijd mogen hebben.

  Berlijn is op zich al prachtig maar vanaf het water zal t nog veel mooier zijn.

  We hopen dat je geen last hebt van het hoge water, dat eraan zit te komen.

  Hartelijke groeten,

  De kaaskoppen.

 3. Misschien krijgen jullie nu 2x achter elkaar een bericht, maar ja beter dan niets…. Erg leuk om jullie wedervaren van een afstandje mee te maken. We wensen jullie een heel goede vaart toe met mooi weer, daar zitten we allemaal op te wachten…
  Geweldig om zo wat van Europa te zien, geniet er van, wij volgen jullie!
  Groetjes, M&N

 4. Wij wense jullie een mooie reis toe naar Berlijn,
  Leuk dat we zo mee kunnen kijken hoe jullie het maken.
  Berlijn is heel mooi. Allast van het hoge water?

  Hartelijk groet,
  Anja van Grieken

 5. Beste Adri en Adrie,

  Een behouden vaart, veel plezier en veel foto’s maken.
  Ik hoop de blog bij te houden hoor

  gr uit Reeuwijk

 6. Leuk om jullie verhalen te lezen .Wat zijn jullie al ver.
  En ook wij wensen jullie een mooie reis richting Berlijn.
  En niet al te veel pech onderweg .

  groeten vanuit Kamerik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *