Maandag 3 augustus 2015

Alweer een mooie dag met veel zonneschijn. Het kwik zou vandaag kunnen oplopen naar de dertig graden. Het is druk op de haven en overal zitten er mensen aan boord. Bij een naburig bootje komt een duiker op bezoek. De eigenaar heeft zijn bril naast de boot in het water laten vallen en daar wordt een paar keer naar gedoken zonder resultaat helaas. Wij besteden de ochtend aan het schoonschip maken. De watertank is bijna leeg en wordt na het schoonmaken gelijk weer gevuld. Ik draai een paar wassen en hang het over de reling om te drogen. Adri heeft last van rookstress. Hij is sinds vorige week donderdag zonder dampers en het kost hem heel veel moeite om het vol te houden. In februari van dit jaar is hij overgestapt van de zware Van Nelle naar de e-sigaret van Zensations. In het begin een hoge dosering nicotine maar de andere schadelijke stoffen zoals teer en benzeen zaten er niet meer in. Langzaam de dosering nicotine teruggeschroefd naar 0% nicotine. De nicotine verslaving is nu ruim een maand uit zijn lichaam. Het heeft heel veel moeite gekost maar hij heeft vol gehouden. Nu slaat de onrust toe. Adri heeft gerookt vanaf zijn 13e jaar. Dat is 38 jaar inmiddels. Het maakt dan zo’n onderdeel uit van je bestaan dat je weer helemaal moet leren om te functioneren zonder shag. Ben heel erg trots op hem dat hij het zo goed volhoudt.

Dinsdag 4 augustus 2015

Vannacht waren er onweersbuien en veel regen. De temperatuur is ook gekelderd en de dag begint bewolkt en regenachtig. Door het wachten in Wemeldinge geen reisverhalen maar wel veel meegemaakt. Alleen weinig tijd gehad om het blog bij te werken. Daar moet ik vandaag dan maar weer eens de tijd voor nemen. Ik heb er lekker de gang in als Adri zegt; “We gaan naar Goes, shag halen”. Dat gaan we niet doen maar we gaan wel even een paar nieuwe refills (0%) halen voor de e-sigaret. Adri is abrupt gestopt met het dampen. Dit had hij misschien ook langzaam moeten afbouwen. We laten Tess deze keer op de boot achter en stappen op de bus van half elf naar Goes. De Primera verkoopt het merk Zensations en we kopen nog 6 refills in de smaak tropical fruit. We hopen dat Adri het hiermee langzaam kan afbouwen. We drinken koffie onder het stadhuis met een ‘goesenaartje’. Kopen op de weekmarkt nog een plantje voor in de bak op het achterdek. Op de terugweg kunnen wij nu zonder Tess nog even de Grote Maria Magdalena kerk van Goes bezichtigen. De helft van de kerk is ingericht als expositieruimte. Er is nu een tentoonstelling van allerlei kunstig gemaakte quilts. Als wij naar buiten gaan zien wij dat aan de overkant de ‘Heilige Maria Magdalena kerk’ ook haar deuren open zet. Deze kans kunnen we natuurlijk niet laten liggen en wij steken het pleintje over om ook deze kerk te gaan bezichtigen. De kerk is van veel jongere datum maar is ook prachtig gedecoreerd. Ik maak er een filmpje van met mijn iPhone. Bij een eerder bezoek heb ik al veel foto’s gemaakt.

Om twee uur zijn we weer op de boot voor de lunch. Tess wordt uitgelaten en ik haal eieren en boontjes bij een kraampje langs de weg. Waar je er hier veel van hebt. ’s Middags is de lucht weer blauw met een zonnetje. Het waait lekker. Uitstekend weer om te zeilen. Wij wachten nog op de waterpompen. Pufff..

Eén reactie op “Nog even wachten in Wemeldinge”

 1. Hallo Arie en Adri ,
  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van moeder van Spengen , een hele leeftijd om dankbaar voor te zijn.
  Wij staan nu in Woudenberg een extra weekje , ook omdat wij oma en opa zijn geworden en die is in woudenberg geboren ,
  We gaan lekker dagjes fietsen met dit mooie weer ,

  Een groet vanuit de camper

  Anneke en karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *