Donderdag 20 juni 2013
Om 6.30 uur staan wij op om de nodige voorbereidingen te treffen voor ons vertrek. Het is wat mistig en Adri controleert op WeatherPro of het zicht voldoende is om te vertrekken. Dit mag geen probleem zijn en om acht uur liggen wij voor de sluis om de Eems weer op te kunnen. Dit keer schutten wij alleen. Op de Eems is het ook wat dampig. Het zicht is wat beperkt maar ruim voldoende. Wij vertrekken bij km. 7,6 en varen de rivier op langs Papenburg waar wij de grote witte hallen van de Meyer Werf maar nauwelijks in de damp zien afsteken.

Afbeelding van de Meyerwerf in Papenburg
De Meyer Werf in Papenburg nauwelijks zichtbaar

Bij Papenburg is het km. 0 en varen wij verder op het Dortmund-Eemskanaal te beginnen bij km.225,82. Langs Rhede komen wij bij Sluis Herbrum waar wij aan een klein ponton aanmeren om te wachten tot wij kunnen schutten. Wij mogen gelijk met een beroeps mee en schutten, afhankelijk van het getij en we komen met hoogwater, een 20 cm. omhoog.

Afbeelding van de hefdeuren van de Sluis Herbrun
De hefdeuren van de Sluis Herbrun

Na de sluis hebben wij niet meer met getijdewater te maken. De volgende sluis is Bollingerfähr waar wij 1,8 meter omhoog schutten. Onder de sluis is geen wachtsteiger voor de sport. Boven de sluis is ook weer een klein ponton. Bij ‘Marinapark Emstal’ meren wij aan in een box. Het zijn stevige drijvende steigers waar wij goed kunnen meren. We steken wel voor een derde voorbij de vingerpier. Vlak na ons arriveren er nog Nederlanders in een motorjacht uit Hekelingen. We zetten de fietsen alvast op de steiger want we zijn van plan om na de lunch even naar het nabijgelegen Steinbild of Walchum te gaan. De lucht betrekt echter en we horen onweer naderen. We wachten het nog even af. Maar goed ook want het is noodweer geweest. Onweer, harde windstoten en stortregens. Wij zijn in de tent blijven zitten,om het goed in de gaten te kunnen houden. Op de ritsen begon het wat te lekken omdat de flappen open waaiden. Wij hoorden achteraf dat er 53 mm. regen was gevallen.
De fietsen hebben wij ‘s avonds maar weer ongebruikt aan boord gehesen. We zijn maar even gaan wandelen in de omgeving. Rond de haven staan prachtige vakantiehuisjes. Allemaal verschillend en heel rustiek.

Afbeelding van Marinapark Emstal bij Steinbild
De haven van Marinapark Emstal bij Steinbild

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *