Zaterdag 2 juni 2012
Vandaag worden mijn schilderijen geëxposeerd bij de kunstroute in Bodegraven. Samen met 3 zussen van mij hebben wij de afgelopen jaren wat geëxperimenteerd met verschillende technieken. Mijn zus uit Bodegraven was moedig genoeg om zich met ons groepje in te schrijven en mee te doen met de daar georganiseerde kunstroute. Drie werken in acryl op doek en één werk met pastelkrijt zullen er van mij worden getoond. Ik ben benieuwd. Het is gelukkig mooi weer dus dat brengt misschien wel wat mensen op de been.

Ik stofzuig en boot nog even. Met een hond aan boord is dat wel regelmatig nodig. Om 10.45 uur vertrekken wij uit Woudsend. Via de Nauwe Wijmerts, het Johan Friso Kanaal en de Janesloot komen wij op de Langweerder Wielen. Door de Joustersluis die meestal open staat komen wij op de Zijlroede en even later meren wij aan de kade van de Passantenhaven van Joure. Hier willen wij de zondag over blijven. Met twee kabels aan elkaar kunnen wij inpluggen op de elektra. Van de zes stopcontacten in de paal werken er maar drie.

Afbeelding van Passantenhaven Joure
Passantenhaven Joure
afbeelding van de De Hobbe van  Baerdt Tsjerke, Joure
De Hobbe van Baerdt Tsjerke, Joure

Samen met Tess gaan wij ’s middags een rondje lopen door het gezellige centrum van Joure. De drukke winkelstraat loopt nagenoeg tot aan de haven. De Hervormde kerk staat ook aan deze winkelstraat. Morgen hopen wij daar ter kerke te gaan. Nu nemen wij op het terras voor de kerk een lekkere kom koffie. De DE fabriek zijn wij langs gevaren op weg naar de haven. In de winkelstraat staat het museum van Joure met de geschiedenis van DE koffie, thee en tabak. Bij de doperse kerk is het ‘Open Kerk’. Wij gaan er even naar binnen. De kerk staat een meter of tien bij de winkelstraat vandaan. Dit heeft een historische grond. Vroeger wilde de massa deze kerken liever niet zien. Veel van deze kerken zijn dan ook schuilkerken. Ze werden achter een woonhuis gezet of achter een grote schutting. De ‘dopers’ noemen hun kerk ook geen ‘kerk’ maar ‘vermaning’. Het valt ons op dat er in Friesland relatief veel ‘vermaningen’ zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *