Strijklicht 's avonds aan de kade in Zwartsluis

Zondag 10 juli
We stappen van de boot om kwart voor tien en twee minuten later zijn we in de Hervormde kerk van Zwartsluis. De dienst begint om tien uur. De kerk heeft een rijke historie. Het orgel is gebouwd door Rudolf Knol in 1793. Waarbij hij gebruik gemaakt heeft van een kabinetorgel wat al in de kerk aanwezig was. De preekstoel uit 1683 is versierd met houtsnijwerk en is echt een blikvanger. De kerk was goed gevuld en de dienst was vergelijkbaar met wat we gewend zijn in Sluipwijk. Na de dienst aan boord koffie gedronken.

De oude sluis bij Zwartsluis aan de binnenzijde
De oude sluis bij Zwartsluis aan de binnenzijde

’s Middags loop ik met de hond naar de ‘Belevingstuin’ aan de andere kant van de autoweg. Het is een intieme tuin die alle zintuigen moet prikkelen. Kronkelpaadjes tussen bomen, struiken en planten door met overal natuurlijke installaties en kunstwerkjes. Het is inderdaad een beleving.
Mijn zus en zwager uit Wapse komen om half drie vanmiddag bij ons aan boord. We hebben gelegenheid om weer eens met elkaar bij te praten. We eten met elkaar een kopje soep en brood waarna zij om kwart over zeven weer naar huis gaan. Het is de hele dag zonnig en warm geweest. We kunnen tot laat buiten zitten.

Strijklicht 's avonds aan de kade in Zwartsluis
Strijklicht ‘s avonds aan de kade in Zwartsluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *