Vrijdag 15 juli

Een geparkeerd busje op de kant stond met zijn wielen op een landvast van ons. We konden de boot wel losmaken maar we wilden het touw ook graag weer meenemen. Om 10.00 uur kwam de bestuurder een trap uit de bus ophalen. Hij had er geen erg in gehad en reed zijn busje wat terug zodat wij het touw konden binnenhalen. We waren zo goed als klaar om te vertrekken. De stuurstand nog even klaarmaken en de rest van de landvasten losgooien. Die landvasten zaten echter klem tussen de kade en de meerpalen. Ik moest mijn gewicht in de strijd gooien om ze los te krijgen. Twee bruggen werden voor ons bediend voor wij bij de Twistvlietbrug het Zwolle-IJsselkanaal konden opvaren. De bruggen in dit kanaal zijn hoog genoeg om onderdoor te varen. Een industriegebied van Zwolle op beide oevers met onder andere Scania trucks waar onze zwager heeft gewerkt.

Spooldersluis in het Zwolle-IJsselkanaal
Spooldersluis in het Zwolle-IJsselkanaal

De bediening van de Spooldersluis wachtte met opschutten naar de Gelderse IJssel tot wij er waren. Zodra wij het Zwolle-IJsselkanaal verlieten en de Gelderse IJssel gingen opvaren voelden wij de tegenstroom. We wisten het maar het is altijd weer even wennen.

Boei voor de bakboord oever bij Zwolle in de stroom van de Gelderse IJssel
Boei voor de bakboord oever bij Zwolle in de stroom van de Gelderse IJssel

Een klein stukje stroomopwaarts onder drie bruggen door en we kunnen al stuurboord het Apeldoornskanaal op naar Hattem. In de mooie en ruime Jachthaven knopen we vast aan de D steiger. We bellen met de havenmeester of we hier kunnen blijven liggen voor het weekend. Ze vertelt dat er een waterpolo toernooi wordt gehouden op zaterdag en dat daardoor een groot deel van de haven niet verlaten en aangevaren kan worden. Ze wil de voorste plaatsen bewaren voor gasten die morgen aankomen of willen vertrekken en verzoekt ons de boot naar de binnenkant te verplaatsen.

Zicht om Hattem vanaf het Apeldoornskanaal
Zicht om Hattem vanaf het Apeldoornskanaal

Via internet heeft Adri een geluidsinstallatie gekocht bij een bedrijf in Hattem. Om 16.00 uur wordt het op de boot bezorgd. Ik doe een bestelling bij AH, die wordt zaterdagmiddag bezorgd. Adri probeert de gerepareerde schotelantenne uit. De Astra 3 satelliet wordt moeizaam gevonden en uiteindelijk gelocked maar de ontvangst is nog niet geweldig. We merken als de satelliet zich recht voor de boot bevind dat de beweging van de boot voor veel storing op het signaal zorgt. ’s Middags gaan we het stadje nog even in om wat brieven te posten. Het is vandaag prachtig weer met veel zon en een aangename temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *