Vrijdag 26 juli 2013
Zoals afgesproken controleren wij nog wat dingen in de motorruimte. Adri start de stuurboordmotor en ik kijk in de motorruimte of ik zie waar de lekkage zit. De gland blijft droog maar de ontluchter boven de stuurboord motor is net een klein open gezet kraantje. Vandaar de hoeveelheid water in het motorruim. In Groningen heeft Fred Bulk deze ontluchter provisorisch gerepareerd met een zelfgeknipte klep van een papieren impellerdekselpakking. Waarschijnlijk was dit papieren klepje kapot gegaan. Adri loopt naar de havenmeester om te vragen of er een scheepswerf in de buurt is die ons zou kunnen helpen. Hij krijgt een telefoonnummer van een bedrijf uit Rechlin. Zij hadden helaas geen tijd tot volgende week dinsdag. Maar hadden wel een nummer van een ander bedrijf. Die konden vanmiddag om 13.00 uur langs komen. Inmiddels is het wel erg warm aan boord. De temperatuur stijgt boven de dertig graden. Adri heeft wat last van de warmte en gaat op de fiets wat verkoeling op doen in het bos. Ik probeer het wachten te verkorten door de romp maar weer eens te soppen. In badkleding en met deze temperatuur is het geen straf om lekker bezig te zijn. Om half één is Adri weer retour met een broodje Forelfilet voor mij. Zelf heeft hij al een broodje Brathering achter de kiezen.

Afbeelding van de Bahama's in de kleine verenigingshaven Waren, "De Stille Bucht von Kamarun"
De Bahama’s aangemeerd in de kleine verenigingshaven Waren, “De Stille Bucht von Kamarun”

De monteur is er op de afgesproken tijd. Wij hebben inmiddels de salonvloer opengemaakt zodat hij er goed bij kan. Hij heeft ook geen originele pakking voor de beluchter en hij wil deze ook niet dichtmaken. Dus het wordt weer een creatieve oplossing. Van een stukje rubber knipt hij een nieuwe pakking en daarmee sluit hij de beluchter weer. De stuurboordmotor wordt weer gestart en het blijft droog. Hopelijk is hiermee het gat voorlopig gedicht. De komende tijd wel regelmatig controleren of er bilge-water is. Wij waren van plan om vandaag naar Plau aan de Plauersee te gaan maar omdat het al halverwege de middag is hopen wij morgen verder te gaan. We zwemmen nog een paar keer en aan het begin van de avond steekt er gelukkig een beetje wind op wat een paar graden verkoeling betekend. Het komende weekend moet ook erg warm worden!

Afbeelding van de verenigingshaven Waren, "De stille Bucht von Kamarun"
De verenigingshaven Waren, “De stille Bucht von Kamarun”

2 antwoorden op “Opnieuw een lekkage”

 1. Hallo Adri en Adrie,

  Fijn dat gat weer gedicht is , maar ik heb altijd gehoord van een gelan en bielzen
  Maar dat is zeker schipperstaal , en jullie jachtentaal haha
  Hier gaat alles goed van de week gaan we ons voorbereiden op de rit naar Frankrijk
  Jan en SIA zitten er nu al en hebben het goed naar hun zin.

  Een groet uit Damwoude

  Anneke en Karel

 2. Beste Adri en Adrie,

  Eindelijk van ons een berichtje, ook drieweken wezen zeilen, maar dan in Zeeland en langs de kust naar België.
  Wij hebben ook prachtig weer gehad, en heel veel wind.
  Nu jullie genieten, ondanks dat er wel eens wat problemen zijn. Maar dat hoort er bij, anders heb je ook niets meer te schrijven. Wij wensen jullie een hele mooie reis, en geniet er van! Hier ook alles goed!
  Met een hartelijke groet uit Woubrugge.
  Piet en Gerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *