Woensdag 26 augustus 2015

Om kwart over acht gooien wij los en varen weer een stukje terug door het industriële kerkhof. Vlak na de afslag naar het kanaal Brussel-Charleroi ligt de sluis Marchinelle.

De roest bruine waterkant van Charleroi
De roest bruine waterkant van Charleroi

We roepen de sluis aan en mogen achter een beroeps de sluis invaren. Ik kijk op de kont naar de naam en het is de ‘Pouchet’ zonder de lading schroot waarmee wij gisteren hebben geschut. Het verval van deze sluis is drie meter. Het is niet nodig om de touwen te verhalen. De ‘Pouchet’ vaart op hoge snelheid voor ons uit door de binnenstad van Charleroi.

Slingerdeslang met de Sambre door Charleroi
Slingerdeslang met de Sambre door Charleroi

De Sambre slingert als een bobsleebaan door de stad met verschillende bruggen waar we zonder problemen goed onderdoor kunnen. We schutten zonder problemen nog drie keer met de ‘Pouchet’. Het landschap wordt wat heuvelachtig.

Na Charleroi wordt de waterkant weer overwegend groen
Na Charleroi wordt de waterkant weer overwegend groen

Na sluis ‘Auvelais’ staat er op de waterkaart een groene bolder. Die duidt op een vrije aanmeersteiger. Bij aankomst om half één kunnen we als eerste vastmaken. De supermarkt is op vijf minuten loopafstand. We vullen de voorraad maar weer een keer aan. ’s Middags komen er nog twee boten achter ons liggen. We liggen vlak voor een spoorbrug. Elk kwartier rijdt er een trein over. Ik hoop dat het ons vannacht niet uit de slaap zal houden. Het was vandaag weer zonnig. Op de Sambre is vrij veel vrachtvaart. We liggen niet ideaal maar voor één nachtje vinden wij het prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *