Vrijdag 30 augustus 2013
Na het dauwboenen gooien wij de trossen los en keren terug op het Prinses-Margriet-Kanaal. Als wij langs Bergum varen heb ik de gangboorden geboend en gespoeld en staan de fenders weer schoon aan boord. Na 22 kilometer slaan wij bakboord uit en gaan langs Eernewoude door de Hooidamsloot naar de Kromme Ee. Daar zien wij een mooie steiger die op ons ligt te wachten. Voor een rietkraag en een weiland. Deze steiger van kunststof is een Marrekriteplaats. We mogen hier 3 x 24 uur gratis liggen. Prachtig rustig plekje. Voor ons water en achter ons de weilanden. Ik heb de schoonmaakdrift en sop de stuurboordzijde en de achterkant van de boot. Het plan was om hier nog wat lakwerk te doen maar de weersomstandigheden werken niet mee. Het is bewolkt en vochtig en om 16.00 uur valt er nog een bui.

Zaterdag 31 augustus 2013
Het is even de vraag vanmorgen; waar varen we naar toe. Het plan is om de zondag in Lemmer door te brengen en maandag het IJsselmeer over te steken. Maar ‘Weatherpro’ en het KNMI voorspellen windkracht 5 met uitschieters naar 6 en 7 voor maandag. Dan gaan wij het IJsselmeer niet op. Als wij binnendoor gaan dan kunnen wij naar Steenwijk, Blokzijl of Vollenhoven maar dan zijn we de hele dag aan het varen. Het voordeel is dat wij maandag dan wel verder kunnen ondanks de harde wind. We houden ons aan het oorspronkelijke plan en gaan richting Lemmer. Het is bewolkt en het waait al aardig hard. Via het Pikmeer komen wij weer op het Prinses-Margriet-Kanaal en door de schutsluis bij Terherne varen wij het Sneekermeer op. Daar wordt volop gezeild. Wij blijven in de vaargeul en hebben weinig last van de zeilboten. Wij vervolgen onze weg op het Prinses-Margriet-Kanaal en varen over de ‘Koevorde’ en ‘Groote Brekken’ naar de Zijlroede in Lemmer. Als wij om 12.00 uur in ‘t Dok komen is er nog één plekje aan de bakboordoever. Hier maken wij vast. ‘s Middags komt er een hele stoet boten langs op zoek naar een plekje dus we waren mooi op tijd met aanmeren. ‘s Middag doet Adri de boodschappen en werk ik het blog bij. Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. De Hervormde kerk van Lemmer die aan onze kade staat heeft zijn deuren open vanwege tjerkenpad. De hele zomer, elke zaterdagmiddag, open kerk. Ik ga er even kijken om te informeren hoe laat de kerk begint morgen.

Het orgel van de Hervormde kerk van Lemmer
Het orgel van de Hervormde kerk van Lemmer
Drukte in 't Dok van Lemmer
Drukte in ‘t Dok van Lemmer

Eén reactie op “Overnachten aan de Kromme Ee en in ‘t Dok van Lemmer”

 1. Hallo schippers,
  Fijn dat jullie weer in Holland zijn , een mooie reis zo ik heb gelezen
  Jammer dat we elkaar niet hebben ontmoet ,het kwam er gewoon niet van
  Hopelijk komen jullie nog wel een keer door Friesland , dan komt het mischien beter uit , ik zag dat jullie wel bezoek hebben gehad .
  Een groet vanuit Damwoude ook van Corry de Raaf die is het weekend bij ons
  Ter gelegenheid van Anneke haar verjaardag die ze gisteren heb gevierd
  Ze namelijk 12 augustus jarig maar toen waren we in Frankrijk

  Anneke en Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *