Jachthaven Marnemoende langs de Gekanaliseerde Hollandse IJssel

Vrijdag 28 juli
Ik maak de brieven klaar voor verzending. We hebben deze morgen regenbui op regenbui. We maken van de gelegenheid gebruik om wat klusjes binnenin de boot te regelen. Om twee uur klaart de lucht op en ga ik nog een paar boodschappen in huis halen voor het weekend. Adri heeft bij een autoverhuurbedrijf een auto gereserveerd voor morgen en zondag.

Zaterdag 29 juli
Om half acht gaat Adri te voet de auto ophalen. Hij komt terug met een kleine rode Smart. Negen uur hebben wij alles ingeladen en vertrekken we richting het westen. Half elf arriveren wij in IJsselstein bij jachthaven Marnemoende waar wij onze buurtjes Ruud en Conny treffen. We hebben een heerlijk stuk aardbeientaart bij een lekker bakkie koffie. Er zijn weer allerlei dingen gebeurd en we wisselen onze ervaringen uit. Voor de lunch eten we lekker vers gebakken brood van Conny.

Jachthaven Marnemoende langs de Gekanaliseerde Hollandse IJssel
Jachthaven Marnemoende langs de Gekanaliseerde Hollandse IJssel

Ons volgende adres is in Gouda. Mijn schoonmoeder heeft de deur al voor ons open staan. We hebben elkaar ruim drie maanden niet gezien maar wekelijks gesproken en geschreven. We gebruiken een Chinese afhaalmaaltijd met elkaar.
De reden voor onze reis naar het westen is het verjaardagsfeest van mijn moeder in Reeuwijk. Half acht kunnen wij haar persoonlijk feliciteren. De familie druppelt in de loop van de avond binnen, terwijl het buiten blijft stortregenen. Het is zelf zo erg dat het riool het water niet allemaal kan verwerken.
Als wij om elf uur weer naar Meppel rijden is het droog. We hebben bijna twee uur nodig om weer bij de boot te komen.

Zondag 30 juli
Vandaag is mijn moeder 92 jaar geworden. We zijn te laat uit ons bed om naar de kerk te gaan. We luisteren een kerkdienst en rusten uit van de vermoeienissen van gisteren. We spreken de eigenaar van de ‘Sophia’ uit Alphen aan de Rijn. Hij brengt zijn boot naar Vri-jon in Ossenzijl voor onderhoud. Zelf gaat hij met het vliegtuig naar de zon. Hij heeft het helemaal gehad met al die regen. Regen?
‘s Avonds gaan we op bezoek bij mijn zus en zwager in Wapse.

Maandag 31 juli
Adri brengt de auto voor acht uur bij het verhuurbedrijf terug. In de Buitenhaven van Meppel hebben we een goede stroomaansluiting. Ik werk de was weg en doe het huishouden. Na de middag halen we samen een winkelwagen vol met zware boodschappen bij de AH op loopafstand. De route voor de komende weken hebben we uitgezocht, nagekeken en gepland.

De Buitenhaven van Meppel
De Buitenhaven van Meppel

Dinsdag 01 augustus
De kleden zijn gewassen en hangen over de reling te drogen. Adri doet de inspectie van de motorruimte en controleert de bilge van de boot. Alles is in orde.
Hij gaat op zoek naar vervangende apparatuur voor in de keuken. We gaan in het najaar het plafond in de boot isoleren. De afzuigkap moet worden verplaatst en dat is een goed moment om de rest van de keuken ook gelijk aan te pakken.
Ik boen het achterdek onder de tent met ‘Teak-O-Clean’. Het teak wordt weer schoon en mooi egaal van kleur. Een eigenaar van een Super-van-Craft uit Aalsmeer die in de binnenhaven ligt komt bij ons buurten.

Eén reactie op “Pauze in Meppel”

  1. Iets te laat maar nog Gefeliciteerd met jullie moeder ,schoonmoeder.Heerlijk jullie avondturen te lezen geef Tes een knuffel Groetjes van de Raadhuisweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *