Zonsondergang voor de kust van Urk

Zondag 15 mei  (Eerste Pinksterdag)
Om 10.00 uur begint de dienst in de Bethelkerk in het oude deel van Urk. Dit is voor ons redelijk goed te belopen vanaf de pier waar wij liggen. We krijgen een paar zangbundels aangereikt en zoeken een plekje. Adri neemt nog even een foto van het mooie orgel vanuit het gangpad met zijn mobiele telefoon.

Het Meere-orgel in de Bethel kerk van Urk
Het Meere-orgel in de Bethel kerk van Urk

Het is een Meere-orgel. Oorspronkelijk gebouwd in 1792 door Abraham Meere uit IJsselstein/Montfoort.
Het is al verschillende malen gerestaureerd. Voor het laatst in 2013. De organist doet goed zijn best. De predikant is dominee De Groot uit Urk. De kerk heeft een mooi interieur en biedt voor duizend mensen een zitplaats. Verschillende broeders en zusters zijn in klederdracht.
De preek gaat over ‘water’ als teken van de Heilige Geest met het tekstgedeelte uit Ezechiël 47.

Uitwaaien op de dijk langs het IJsselmeer
Uitwaaien op de dijk langs het IJsselmeer

’s Middags maak ik nog een wandeling met de hond. Verschillende mensen komen op de pier om even uit te waaien. Als het even droog is wordt je langs het strand gezandstraald door de harde wind. We luisteren een kerkdienst via internet en lezen wat. Ik bel met mijn moeder.

Maandag 16 mei (tweede Pinksterdag)
De wind is gelukkig een stuk minder geworden. Het is nog wel steeds bewolkt en zo nu en dan hebben we een regenbui. Adri heeft veel last van zijn rug en we doen vandaag maar rustig aan. Met uitlaten van Tess trek ik steeds de regenjas aan. In het dorp is vrijwel alles gesloten op deze tweede Pinksterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *