Dinsdag 23 juni 2015

Vandaag een korte bijdrage van uw ‘razende reporter op De Bahama’s’.

Een bewolkte lucht met harde wind. “Zullen we wel vertrekken?” Op de Haringvliet merken we het nog meer van de harde wind. Deze kwam echter uit het zuid-westen. We hebben hem dus hoofdzakelijk op de kont, daardoor zullen we niet zo veel last hebben van die misselijk makende rolling. We vertrekken om 9.15 uur met bestemming Ooltgensplaat. We volgen de betonning en passeren het eiland Tiengemeten aan de zuidzijde.

De Haringvlietbrug
De Haringvlietbrug

Op grote afstand zien we de Haringvlietbrug. Om 11.00 uur is er een opening voor de zeilboten die niet onder de elf meter doorkunnen. We zien het als wij er onder doorvaren. Na de brug koersen wij in zuidelijke richting naar de Volkeraksluizen. Aan de noordzijde van de jachtensluis liggen een heel aantal boten afgemeerd aan de andere kant van de wachtsteiger. Wij wachten een vijf minuten voor wij kunnen invaren. De sluis is slechts gevuld met drie zeilboten, drie motorjachten en een werkboot. Dat hebben we hier ook wel eens anders meegemaakt. We schutten een halve meter naar beneden en kunnen al snel de Volkerak opvaren. Wij houden stuurboord aan als wij de sluis verlaten en krijgen al snel de betonde vaargeul naar Ooltgensplaat in zicht. De haven is een brede vaart waar aan beide kanten schepen liggen afgemeerd. Klein maar knus. We nemen het laatste vrije plekje in beslag en sluiten het laatste deel van de haven praktisch af. De havenmeester vindt het goed. Kleine bootjes kunnen er nog langs. Na de lunch doen wij nog een rondje in de omgeving. Het is een stil en saai dorpje. Het weer werkt ook niet mee; veel wind en buien.

De voorstraat in Ooltgensplaat
De voorstraat in Ooltgensplaat

Dit is te lang, het moet korter mevrouw de reporter.

Middelharnis uit, Haringvliet op, langs Tiengemeten, onder Haringvlietbrug door, sluizen in de Volkerak sluis en over een stukje Volkerak naar Ooltgensplaat om aan te meren.

Het moet echt korter mevrouw.

Middelharnis – Ooltgensplaat.

Korter!

PLAAT

Voor de mensen die hier helemaal niets van snappen en hier de humor niet van inzien. Kijk even op deze link, ons verhaal vindt hierin zijn inspiratie;

 

2 antwoorden op “PLAAT!”

  1. Jammer dat jullie het eiland Tiengemeten hebben overgeslagen dat is erg mooi en een heel mooi museum voor de landbouw , mijn opa heeft er vroeger altijd suikerbieten geladen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *