Maandag 17 juni 2013
Wij keren de boot zodat ik vandaag de stuurboordzijde van de boot kan wassen. De waterlijn maak ik schoon met anti-kalk. Adri doet boodschappen en begint met het schuren van de grijpreling die op het dak van de salon zit. ‘s Middags maak ik de bijboot schoon. Tot aan de middag is het bladstil en zonnig. In de loop van de middag gaat het wat waaien. De komende dagen moet het nog warmer worden.

Afbeelding van een haven met avondrood
Avondrood in de haven. Rechts onderin zie je de ogen waar de grijpreling heeft gezeten.

Dinsdag 18 juni 2013
Het is al vroeg warm vandaag. Wij zetten onze werkzaamheden van gisteren voort. Ik zet de stuurboordzijde van het schip in de was en Adri gaat verder met het schuren van de grijpreling. In de Salon geeft de klok van de verwarming ‘s middags 39,5 graad Celsius aan. Adri raakt al zijn luie zweet kwijt. Tussen de middag wordt het ons te gek en houden wij siësta. De slaaphut is nog redelijk qua temperatuur. Aan het einde van de dag staat de boot helemaal in de was en blinkt als een spiegeltje. De grijpreling is helemaal kaal en kan opnieuw gelakt worden. We eten wat later vanwege de warmte in de keuken en zitten tot laat op het achterdek. Voor het slapen zetten wij de airco in de slaaphut een uurtje aan. Morgen moet het nog warmer worden.

Afbeelding van avondrood
Avondrood plomp in de sloot. Dinsdag geen regen gezien in de haven. Misschien in een ver afgelegen sloot gevallen.

2 antwoorden op “Poetsen, schuren en siësta”

 1. He, zeevarenden…………….
  Zo te lezen vervelen jullie je niet. Vandaag, woensdag 19 juni zou het hier zeer warm moeten worden. Het is nu 20:15 uur in de avond en ca. 25 graden. Dus dat valt nog wel mee. Het blijven weerprofeten, die brood eten…….
  In ieder geval hebben jullie water genoeg ter verkoeling.

  groets van ons uit Putten….

 2. hoi adrie en adri
  jullie hebben er aardig de vaart er in he want jullie waren al snel uit nederland door het hoge water moesten konden jullie niet verder he maar jullie hebben alle tijd leuk om het versiag te lezen
  jaap en tini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *