Dinsdag 21 juli 2015

Om acht uur kwam de monteur van de firma vd.Rest om naar onze lekkende waterpomp te kijken. Hij heeft de waterpomp van de bakboordmotor, deze lekte het meest, eruit gesleuteld en meegenomen naar de werkplaats. Dit was de waterpomp die al eens gerepareerd was met een nieuwe ‘mouw’ over de as. Even later kwam hij terug om ons te zeggen dat er een scheurtje in de mouw zat en dat het deksel was ingesleten en de as ook. Wij hadden het al verwacht en Adri had op het internet gekeken naar een vervangende pomp van Jabsco. Aangezien de kosten van een nieuwe pomp vergelijkbaar zijn met de kosten van reparatie hebben we besloten om een nieuwe pomp te bestellen. Deze heeft echter een levertijd van één week. We blijven dus nog even in deze haven.

De monteur heeft de schakelaar van de hekschroef, die was ingescheurd, opnieuw gelijmd met twee componenten lijm. We hopen dat de bediening van de hekschroef daarmee ook wat betrouwbaarder is geworden. De V-snaren die er in Brugge nieuw omgelegd zijn vertonen afweer sporen van slijtage. Bij de stuurboordmotor is er een halve tand uitgeslagen. We raken er een beetje moedeloos van. Adri neemt een paar foto’s en stuurt ze naar de fabrikant van de snaren. De firma Gates verklaart dat de snaren zonder problemen over de rug kunnen lopen maar dat het bij ons wel erg abrupt ombuigt. Als daarbij de spanning niet goed is en de poellies niet precies naast elkaar zitten dan kunnen deze klachten voorkomen. De extra poellie is er door ‘De Nieuwe Haven’ opgezet omdat de accu’s tijdens de vaart niet volledig werden opgeladen. De firma ‘De Jong’ had geadviseerd om een extra poellie te plaatsen op de motor zodat de poellie van de dynamo beter werd geraakt door de V-snaar. Een logische oplossing waar we toen heel blij mee waren. Maar de realiteit is dat de accu’s nog steeds niet goed worden opgeladen en dat we in korte tijd drie paar v-snaren hebben versleten.

De Maartenskerk van Wemeldinge
De Maartenskerk van Wemeldinge

Woensdag 22 juli 2015

Vanmorgen wat huishoudelijke dingen gedaan en naar de winkel geweest. Adri heeft contact gehad met de firma Gates over de V-snaren. We gaan aan het einde van de middag BBQ’en bij familie in Waarde. Om half vier worden we opgehaald door Linda, TJ en Eppie. We krijgen een rondleiding in hun mooie huisje en genieten van de gezelligheid en het eten.

Wemeldinge, Nederland, waar de huizen weer een gezellige voortuin hebben.
Wemeldinge, Nederland, waar de huizen weer een gezellige voortuin hebben.

Donderdag 23 juli 2015

Boodschappen bij de Spar in Wemeldinge. Bezorging op de haven. Prima service. Bij de Raylee’s boerenschuurwinkel fruit en eieren gehaald. Verder het blog bijgewerkt.

 

Eén reactie op “Problemen met de waterpompen en de V-snaren in Wemeldinge”

  1. Adri en Adrie,

    Weer eens een stukje bijgelezen van jullie avonturen. Saai en voorspelbaar wordt het nooit, zo’n zwervend bestaan.
    Tijdens onze vakantie liepen we een stukje langs de Loire en stonden we met de caravan langs de Somme. We zagen maar één bootje uit Nederland.

    Groet,
    Gerrit en Sjanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *