Koffie met mandarijnen-kwarktaart

Donderdag 3 augustus
We hebben besloten om nog een nachtje hier te blijven liggen. We hebben namelijk nog niet veel gezien van Hoogeveen. De plaats is ruim opgezet en betrekkelijk nieuw. De wijk waar wij vanaf onze aanmeerplek op uitkijken is de Vlinderwijk en bestaat uit veel vrijstaande huizen. Bij één huis zijn de muren uit dakpannen opgetrokken en zijn de daken plat. Een opvallend bouwwerk wat nog niet helemaal klaar is.

Bijzonder huis langs de vaart in Hoogeveen nadert zijn voltooiing
Bijzonder huis langs de vaart in Hoogeveen nadert zijn voltooiing

Om in het centrum van Hoogeveen te komen hebben we de vouwfietsen aan wal gezet. Het is ongeveer vier kilometer fietsen. We sparen de hond door haar aan boord te laten. Het thema van de Pulledag vandaag is dierendag. Dus dat zit wel goed. We parkeren de fietsen bij een bewaakte fietsenstalling naast de hoofdstraat. We lopen zo veel makkelijker tussen de kramen door. In de hoofdstraat staan allemaal marktkramen met nieuwe koopwaar. De kleding, tassen, riemen, sieraden, dekbedden worden afgewisseld met worsten, kaas, groenten en fruit. Net als ik denk, “ik zie niets van het thema dierendag”. Hoor ik het geblaat van schapen. We gaan op het geluid af en vinden ‘Berts Farm’ met een verzameling boerderijdieren tussen een aantal houten hekken op het stro. Een mobiele kinderboerderij. We blijven er even bij staan. Het gaat echter al snel een beetje regenen. We vluchten bij ‘Brownies en Downies’ naar binnen voor een bakkie koffie met wat lekkers.

Koffie met mandarijnen-kwarktaart
Koffie met mandarijnen-kwarktaart

Het regent nog steeds als we even later weer langs de kramen lopen. We vluchten bij de ‘Kijkshop’ naar binnen en kopen twee opvouwbare paraplu’s voor twee euro. Dat loopt stukken beter. We kopen twee nieuwe shirts voor Adri, een blauwe en een gele. Met deze regen en wind wordt er niet veel verkocht. Buienradar meldt dat het om één uur droog wordt. Wij schuilen nog even onder een luifel want door de harde wind kunnen we de paraplu bijna niet vasthouden. Maar dan is het ergste geweest. Het blijft hard waaien maar de regen is voorbij. Snel wordt overal het plastic van de koopwaar afgehaald. In een zijstraatje zien we dat een gezin wordt belaagd door een dinosaurus. De kinderen kijken ontzet en een beetje angstig naar het grote plastic beest. Sommige beginnen zelfs hard te huilen terwijl vader en moeder er bij staan te lachen.

Tijdens Pulledag loopt er In de straten van Hoogeveen een Dinosaurus los
Tijdens Pulledag loopt er In de straten van Hoogeveen een Dinosaurus los
Tijdens Pulledag is er markt op de 1 kilometer lange Hoofdstraat van Hoogeveen
Tijdens Pulledag is er markt op de 1 kilometer lange Hoofdstraat van Hoogeveen

We nemen nog een beetje vis voor de lunch en halen de fietsen op uit de gratis stalling van gemeente Hoogeveen. Half twee zijn we weer aan boord waar we worden begroet door een blije hond. De zon schijnt de rest van de middag maar de tent klappert flink door de harde wind.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *