Vrijdag 20 april 2012
Om kwart over zeven begonnen met een training op de stadswal van Amersfoort. Gelukkig was het rustig, dus mijn hijgende paarse kop viel niet op. Omdat de Eemhaven een goede stroomvoorziening heeft, maken wij daar gebruik van door de wassen te doen en schoonschip te maken. Man Adri levert zijn bijdrage door de boodschappen voor het komend weekend aan boord te halen. Na de lunch gaan wij, nu vergezeld door Tess, opnieuw de stad doorkruisen. In tegenstelling tot de ochtend is het ’s middags aardig weer. Vanavond willen we uit eten. We maken gelijk van de gelegenheid gebruik om onderweg alvast naar een goed restaurant uit te kijken. Vorig jaar waren wij 25 jaar getrouwd. De gulle gaven die wij toen hebben ontvangen van familie en vrienden hebben wij in een ‘uit eten pot’ gestopt. Als wij een beetje oppassen kunnen wij elke week een keer uit eten deze reis. Als beginnende levensgenieters op ‘De Bahama’s’ vinden wij dat niet echt vervelend.
In Amersfoort kwamen wij een hele leuke scheepsnaam tegen. Ik heb er een foto van genomen. Ik denk dat de eigenaar van de boot er nog niet echt van kan genieten.

Afveelding van Pok pok pok pok pokkenboot
Pok pok pok pok pokkenboot

Ik ben in Amersfoort ook twee nieuwe woorden tegengekomen. Als eerste geurneutraliseerder. Dit stond op de verpakking van de poepzakjes die ik kocht voor Tess. En inderdaad er zit een luchtje aan maar of dat bij gebruik de geur van Tess kan neutraliseren…. Ik neem de proef maar niet op de som.
Als tweede kwamen wij op een affiche met een aankondiging van ‘Canto Ostinato’ tegen, dat er tijdens het concert een aromajockey aan het werk zou zijn. Intrigerend….. Het gehoor wordt dermate geprikkeld dat het wel prettig is als ook de reuk wordt ingeschakeld. Speel een natuurfilm af en geef er een milkshake bij en het is helemaal een zintuiglijke ervaring.
’s Avonds hebben wij heerlijk ‘Mediteranees’ gegeten aan het marktplein ‘Het hof’. Dit is vlak bij de Grote of St.Joris kerk.

Afbeelding St. Joriskerk
St.Joriskerk, Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *