Donderdag 23 juni
Opnieuw regen vanmorgen. We zien op de nieuwsberichten dat het in het westen noodweer is geweest. Zware regenval, onweer met blikseminslagen ondergelopen straten en een windhoos langs het Amsterdam-Rijnkanaal met een hele rij bomen die waren afgeknapt tussen Loenersloot en Breukelen.
We varen de Prinsentuin uit. Twee bruggen moeten er nog voor ons worden geopend daarna varen wij al snel door Lekkum wat aan Leeuwarden vastgegroeid is de Dokkumer Ee op. Het is een Landelijke omgeving. Boerderijen en kleine gehuchtjes. Zoals Wyns waar we al eens gelegen hebben. Daar is ook een ‘overzet’ voor fietsers en wandelaars.

De beroemde brug bij Bartlehiem aan de Dokkumer Ee met regen en zon
De beroemde brug bij Bartlehiem aan de Dokkumer Ee met regen en zon

De beroemde hoge brug bij Bartlehiem passeren wij. Tot aan Birdaard is er geen brug meer over de Dokkumer Ee. Tegen enen varen wij achteruit de sloot in achter het huis van Wim en Margreet. Wim staat ons al op te wachten. Voor en achter maken wij vast aan de knolstoven. De tuin is precies breed genoeg om aan te meren.
We zetten nog een paar lijnen vast en stappen bij Wim in zijn prachtige nieuw aangelegde tuin.

Een achtertuin in Birdaard grenzend aan 'De Bahama's'
Een achtertuin in Birdaard grenzend aan ‘De Bahama’s’

Zij zijn in januari van dit jaar vanuit Reeuwijk verhuisd naar Burdaard. Een mooie vrijstaande piramide woning aan een doodlopend straatje. Wim heeft koffie en terwijl een monteur de vaatwasmachine vervangt vertelt hij ons hoe goed zij het hebben in Friesland. Margreet komt om zes uur thuis uit haar werk en met elkaar barbecueën wij bij hun op het terras. We zitten tot middernacht buiten en hebben het gezellig. We nemen alvast afscheid van Wim want die moet de volgende dag vroeg aan het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *