De jachthaven van Watersport Vereniging Giesbeek bij de Rhederlaag

Vrijdag 22 juli
Voor de verandering regent het vanmorgen pijpenstelen. Als het om half acht even droog is laat ik de hond uit. De lucht zit vol met buien dus we zullen nog wel meer regen krijgen. Om half negen gooien wij los om weer een stukje te gaan varen. Ik heb mijn regenjas aan want het regent alweer. We gaan naar Doesburg of naar Lathum afhankelijk van de weersomstandigheden. Onderweg hebben we verschillende onweersbuien en harde regen. Als wij na drie uur varen bij Doesburg zijn regent het nog steeds. De jachthaven in Doesburg is vernieuwd. We waren wel benieuwd hoe het was geworden. We zijn hier een aantal jaren geleden geweest en toen ben in door nat geregend tijdens het aanmeren. Die ervaring wilde ik niet herhalen.

Doesburg door de regen vanaf de Gelderse IJssel
Doesburg door de regen vanaf de Gelderse IJssel

We varen door naar het recreatiegebied ‘Rhederlaag’. De invaart naar dit plassen gebied is iets voorbij Doesburg. Het gebied bestaat uit een aantal uitgebaggerde plassen van wel vier kilometer lang. Er zijn hier verschillende jachthavens gevestigd. Wij bellen met de Watersport Vereniging van Giesbeek en krijgen toestemming om aan de meldsteiger te gaan liggen. De haven ligt in een inham en de hoofdsteiger is ongeveer 200 meter lang. Tijdens het aanmeren is het droog en de lucht klaart op. ’s Middags ga ik op het havenkantoor betalen voor het hele weekend. Ik reken € 57,- af voor drie nachten en de stroom gaat via muntpalen. De dame die ik spreek vervangt de havenmeester en weet er niet zo veel vanaf. Als wij even later inpluggen constateren wij dat de stroompaal geen stroom geeft. De andere stopcontacten zijn inmiddels bezet door andere passanten.
Ik ga ’s middags mijn reisblog bijwerken en de brieven voor het thuisfront gereed maken. Om half zes stap ik op de fiets om ze te posten. Bij de supermarkt in Giesbeek die naast de molen staat ook een brievenbus. Eerstvolgende leging maandag 17.00 uur staat erop. Heb ik daar mijn best gedaan om ze voor 18.00 uur te posten zodat ze op zaterdag bezorgd kunnen worden. Gaat het feest niet door.

De jachthaven van Watersport Vereniging Giesbeek bij de Rhederlaag
De jachthaven van Watersport Vereniging Giesbeek bij de Rhederlaag

’s Avonds gaan wij bij het restaurant ‘Ruumzicht’ op de verenigingshaven een hapje eten. We zitten op het dakterras van het verenigingsgebouw en kunnen mooi over de plas uitzien. Het eten is goed verzorgd en vriendelijk geprijsd. Het terrein rond het gebouw is rommelig. Overal staan trailers met en zonder boot tussen hoge begroeiing. De drijvende steigers zien er wel goed uit. De haven is goed gevuld met hoofdzakelijk kleine zeilbootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *