Dinsdag 07 mei 2019- Schiedam

Rustige dag aan boord. Schrijven aan het blog en foto’s uitzoeken.

Woensdag 08 mei 2019 – Schiedam

We doen de inspectie van de motorruimte. Stofzuigen en stoffen. De hele dag is het regenachtig. Tegen het einde van de middags knapt het weer een beetje op en gaan we een stukje wandelen. We lopen eerst naar het mooie park ‘De Plantage’ waar de bomen nog druipen van de regen. Dit park is in 1767 aangeleg door stadsarchitect Arij van Bol’es als een groene zone aan de rand van Schiedam. Tuinarchitect Jan David Zocher heeft het in 1826 opnieuw ingericht. Zijn naam zijn we al verschillende malen tegengekomen. Bij het bevrijdingsmonument aan de rand van het park staan de bloemenkransen er nog fris bij.

Het bevrijdingsmonument van Jan van Luijn aan de rand van het stadspark 'De Plantage' uit 1767 in Schiedam
Het bevrijdingsmonument van Jan van Luijn aan de rand van het stadspark ‘De Plantage’ uit 1767 in Schiedam

Vlakbij het monument is De Koemarktbrug gesloten vanwege onderhoud aan de slijtlaag van het wegdek. Een grote witte tent is over de brug geplaatst. De werkzaamheden duren tot vrijdag en maandag hopen wij door deze brug te kunnen varen naar de Schie. Lopend langs de vaarweg willen we alvast de situatie een beetje verkennen.

Het gebouw van de Hollandse Algemeene Verzekeringsbank in Schiedam ontworpen door architect Willem Marinus Dudok
Het gebouw van de Hollandse Algemeene Verzekeringsbank in Schiedam ontworpen door architect Willem Marinus Dudok

We moeten echter onze plannen wijzigen want Adri krijgt een hypo en we moeten naarstig opzoek naar suiker. Gelukkig is dat in de stad nooit ver weg. Op de Hoogstraat zit een Op=Op winkel waar ze dextro en candybars verkopen. Voor de winkel eet Adri zich weer een beetje beter. Maar de energie is weg en we gaan terug naar de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *