Woensdag 24 Juli 2013
In de loop van de avond zijn er nog een aantal schepen geankerd. De wind is in de avond weer helemaal gaan liggen en de boot blijft goed op zijn plek. We laten de stuurstand stand-by staan en sluiten het schip niet af om eventueel snel te kunnen reageren. We hebben beide geslapen maar toch wat onrustig. We waren er niet helemaal gerust op dat het anker niet ging krabben. Maar het ging allemaal goed. ‘s Morgens liggen wij wel helemaal gedraaid ten opzichte van de vorige dag maar onze onrust was niet nodig geweest. Het alarm is niet af gegaan en het programma draait gewoon door. Wij laden Tess weer in de bijboot en nu vaar ik naar het bos op de oever tegenover de jachthaven waar ik een inham heb ontdekt waar ik met het bijbootje aan de kant kan komen. Ik loop heerlijk in de ochtendzon tussen de akkers door die achter het bos liggen. Een veld koren is geoogst en alleen de stoppels staan er nog. Een ander veld met koolzaad is rijp om geoogst te worden. Aan de rand staat allerlei fraai onkruid te bloeien. Korenbloemen, klaprozen, kamille, distels, wikke en wilde ridderspoor. In het bos langs de oever groeit de wilde hop tegen de bomen. Zangvogels laten van zich horen en soms hoor je de roep van een roofvogel hoog in de lucht. Even Tess uitlaten is er niet bij als je ankert. Het is een hele operatie geworden. Zwemvest aan, bijboot laten zakken, bijboot vastbinden langs het schip, Tess aanpakken, motor starten, dodemans koord om het been doen, naar de kant varen, een plekje aan de wal zoeken om aan wal te komen, bijboot vastmaken, koord losmaken, motor uit zetten en dan Tess uitlaten. Je kan er maar beter van genieten en we hebben de tijd. Terug draaien we het zelfde liedje in omgekeerde volgorde.

Afbeelding va de Bahama's achter het anker
De Bahama’s achter het anker

Vandaag gaan we schuren. De grijpreling van het salondak en de reling rondom. In onze badkleding hebben we weinig last van het stof en én passant worden we ook nog lekker bruin. Halverwege de middag hebben we al een lekker stuk gedaan en spoelen we het stof weg naast de boot. Om 15.00 uur laat ik Tess voor de tweede maal uit. Adri draait een back-up en doet wat administratie. Vannacht hopen wij weer achter het anker te blijven. Ben benieuwd of wij beter zullen slapen met één nacht ervaring.

Afbeelding van de Bahama's achter het anker
De Bahama’s achter het anker

 

4 antwoorden op “Schuren en genieten”

 1. Kan de hond niet zwemmen? Geniet van het mooie weer dan doen we hier ook
  Soms een klein buitje voor het stof

  Een groet uit Damwoude

 2. Toppie dat jullie het alarm uitgetest hebben. Lijkt me ook best een beetje spannend.
  Of het alert werkt weet je nu niet, omdat de boot niet op drift raakte.
  Misschiean wil je dat niet meemaken?…..maar toch
  Ik vind het leUk om jullie verhalen te lezen. Geniet van jullie reis en de zon en super dat jullie een eigen zwembad hebben om zo af en toe wat aftekoelen.

  1. Hoi Anke, Je reactie was viermaal doorgekomen. Ik heb er drie verwijderd. Het ankeren was inderdaad spannend. Als het wat ging waaien liep de afwijking op maar kwam niet boven de ingestelde limiet. Toen we wegvoeren had Adri het alarm aan laten staan en toen ging het af zoals ook de bedoeling was. Ik denk overigens dat er een berichtje in de ‘Motorboot’ of in de ‘Waterkampioen’ heeft gestaan want de verkoop is in ene flink gestegen. Het is zondagavond. Vandaag was het weer erg warm. Nu dreigen er buien. We zijn bijna weer op de terugreis. Een hartelijke groet van ons beide voor jullie allen en feliciteer Theo met zijn verjaardag.
   Adrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *