Het voetpad langs het Uitwateringskanaal bij Katwijk aan Zee

Zondag 19 mei 2019

Tien uur begint de dienst in de Nieuwe Kerk van Katwijk. Vanaf de boot is het bijna een half uur lopen. Een kwartier voor aanvang neem ik plaats in de kerk. Bijzonder is het dat je in Katwijk niet het gevoel krijgt dat je de enige bent die naar de kerk gaat. Onderweg zie je overal op straat groepjes mensen lopen onderweg naar de kerk. In de Nieuwe kerk kunnen twee duizend mensen. Nu zit het vanmorgen niet vol maar de kerk is goed gevuld. Zeven mensen leggen openbare belijdenis af van hun geloof. De vaste predikant Ds. Veerman gaat voor in de dienst. Het Van de Heuvel orgel wordt goed bespeeld en ik heb een fijne dienst. Na afloop gaan de mensen de nieuwe leden van de kerk nog even een hand geven. Ik ga direct weer terug naar de boot om samen met Adri koffie te drinken. Hij was van plan om de dienst via het internet mee te luisteren maar dat was niet mogelijk. De gemeente had het afgeschermd op de een of andere manier.

Het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk van Katwijk
Het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk van Katwijk
De Nieuwe Kerk van Katwijk
De Nieuwe Kerk van Katwijk

 

Het is vandaag een koude gure dag. De bewolking hangt laag en we zitten binnen met de kachel aan. Prima weer voor de erwtensoep die ik heb klaargemaakt.
’s Middags hebben wij problemen met de stroomvoorziening. Het bedrag wat voldoende zou zijn tot maandagochtend is rond de middag al opgebruikt. Adri stuurt een stevig bericht naar het havenkantoor dat er iets niet klopt. Ze bieden aan om 10 euro terug te plaatsen op de sepkey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *