Jachthaven MBC Seelze
Jachthaven MBC Seelze

Dinsdag 20 augustus 2013
De havenmeester komt langs en rekent voor de overnachting € 15,-. De stroom en het water wordt via een meter berekend. Adri belt naar Sluis Anderten of de staking is doorgegaan. Zij melden dat de sluizen op de Weser tot vrijdag gestremd zijn vanwege staking van het personeel. Wij besluiten om vandaag in Seelze te blijven en de generator te laten repareren. Morgen gaan wij via het Mittellandkanaal weer terug. Wij nemen dezelfde route als op de heenweg en gaan niet over de Weser. Hier kunnen wij twee dagen varen zonder nog een sluis tegen te komen. Op het Dortmund-Eems-kanaal krijgen wij dan weer wat sluizen maar dan is het alweer vrijdag en hebben wij waarschijnlijk geen last meer van de staking. De technicus voor de generator kan om 15.00 uur langskomen. Adri doet boodschappen, zodat wij een aantal dagen vooruit kunnen. Ik doe het huishouden. Om 15.00 uur is de technicus aan boord. Hij constateert dat de olie niet grijs is maar zwart. Daar zit geen water in. Het oliepeil is ook niet boven het maximumniveau. Hij ziet wel dat er diesel onder in de generator staat. Hoe dat er komt is voor hem ook een raadsel, hij heeft vanmiddag geen lekkage kunnen constateren. Hij neemt de diesel weg en adviseert om de compressie en de verstuivers te laten controleren als wij thuis zijn. Hij doet een olie wissel en zegt dat we de generator gerust kunnen gebruiken. ‘s Middags vullen wij de watertank.

Het clubgebouw van MBC Seelze
Het clubgebouw van MBC Seelze

Eén reactie op “Staking sluispersoneel”

 1. Hallo Adri en Adrie

  Ja wij zijn ook weer in Nederland iets eerder dan gedacht, maar we wilde bij de begrafenis van Arie van Eijk aanwezig zijn , Moeder Bets was ook aanwezig
  Maar we zijn nu nog een paar dagen naar Zeeland ,want ze geven mooi weer op.
  Ik heb net jullie verhalen gelezen, ik liep 2 weken achter want we hadden in Frankrijk geen internet en geen telefoon op de camping , dan moest echt verder zijn.
  We lezen dat het goed gaat met jullie , ja die vw. museum wil ik zeker nog een keer gaan bekijken , ik ben wel bij mercedus geweest dat was ook super .
  Wanneer is jullie planning om weer in Nederland te zijn ?

  Nu een goede reis verder en we lezen wel weer ,

  Een groet ook van Anneke

  Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *