Donderdag 28 juli
De boot is vanmorgen nat van de regen die er vannacht nog is gevallen.

Bij de IJsselkade in IJsselstein mag je 3 x 24 uur gratis aanmeren
Bij de IJsselkade in IJsselstein mag je 3 x 24 uur gratis aanmeren

Ik neem hem af tijdens het koffiedrinken op het achterdek tot ongenoegen van Adri. Maar het zijn nu eenmaal ideale omstandigheden om het vuil ook af te nemen van de boot. Ik wil dat wij er weer mooi uitzien als wij straks naar onze thuishaven varen. Het is druk op het water. Je kunt goed merken dat het vakantieseizoen weer is aangebroken. Tussen de vele huurboten varen er ook oude beroepsschepen langs. Het Crown Jacht de ‘Endevour’ uit onze thuishaven vaart langs. Ze zijn onderweg naar Bremen. We wensen ze een goede vaart. Om 10.00 uur vertrekken wij van de IJsselkade.

De ophaalbrug voor de oude binnenstad van IJsselstein
De ophaalbrug voor de oude binnenstad van IJsselstein

De brug draait eerst voor de andere kant en we moeten dicht bij de kant blijven om voldoende ruimte te bieden het tegemoetkomend verkeer. Twee oude boten die passeren hebben alle twee een papier voor het raam met een plaatsnummer. Vast ook onderweg naar Vreeswijk voor de oldtimer dagen. De Gekanaliseerde IJssel is smal en ondiep. Daardoor is het voor ons wat lastig varen. Onderweg zie ik een aantal omgewaaide bomen aan de oever. Ik bel naar Jachthaven Marnemoende en hoor dat wij kunnen aanmeren op ons oude plekje bij de poort. Daar zijn we blij mee. Adri stuurt de boot rustig de haven in en het lijkt of de boot zelf haar plekje nog weet aan de steiger. Ik stap af en haal de landvasten door de ringen. Ons oude vertrouwde plekje. Het voelt als thuiskomen. Voor wat betreft de reisverhalen neem ik even een pauze. We hebben wat werkzaamheden aan de boot die we de komende weken willen aanpakken.
Zodra er weer wat te melden is wordt er een melding gemaakt op facebook.
Alle lezers bedankt voor jullie aandacht.

3 antwoorden op “Thuishaven”

 1. Beste Adri en Adrie,
  We wisten dat jullie in deze tijd in IJsselstein zouden zijn. Wij houden de komende drie weken (vanaf vrijdag 29 juli) vakantie in Friesland (Sondel). Jammer dat we elkaar hier niet een keer kunnen treffen maar dat zij zo. Hartelijke groet,
  Adriaan en Maja

  1. Ha Adriaan en Maja,
   Veel plezier in Friesland. De afgelopen weken zijn wij weer bevestigd in onze overtuiging dat Nederland een heel mooi vakantieland is. Wij hebben er van genoten in allerlei weersomstandigheden. Wij wensen jullie een goede tijd toe. Tot ziens in IJsselstein.

   1. Hallo Adrie,
    wij zijn het helemaal met je eens,dat Nederland een heel mooi vakantieland is.
    Wij hebben ook weer erg genoten eerst 2 weken in Stramproy en later nog 1 week in Harlingen.
    Rust nu weer lekker uit in jullie thuisplaats.
    Groetjes,
    Willem en Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *