Zaterdag 11 juli 2015

We gaan eerst de markt opzoeken omdat we nog wat ingrediënten niet in de supermarkt konden vinden. Op het ‘Zand’ vinden we een warenmarkt en even verderop een versmarkt op het Beursplein. Daar zien we zelfs een marktkoopman met levende kippen, ganzen en andere soorten pluimvee.

Levende handel op de markt van Brugge
Levende handel op de markt van Brugge

We gebruiken een kopje koffie met een overheerlijke wafel met suiker en boter en brengen de koopwaren aan boord.

In het Begijnhof boomhutten ontworpen door studenten architectuur
In het Begijnhof boomhutten ontworpen door studenten architectuur

Daarna zoeken we het begijnhof op waar we tussen de drommen toeristen lopen. We lunchen met een pistolet in een rustig parkje met een prachtig uitzicht. We proberen de menigte toeristen een beetje te ontlopen en lopen in een weide boog om het historische centrum heen. We passeren een mooi hofje waar een prachtige bloementuin wordt bijgehouden door de bewoners. Onderweg komen we een meisje tegen met een gehandicapte hond. Voor op twee poten en achter met twee wielen. Het was een vrolijk gezond diertje.

Schilderachtig Brugge een trekpleister voor toeristen.
Schilderachtig Brugge een trekpleister voor toeristen.

De Maria Magdalena kerk werd ook voor culturele dingen gebruikt. De kerkruimte werd als expositieruimte gebruikt en er werden theatervoorstellingen gegeven. Daarnaast werd hij ook nog voor de mis gebruikt.

Ook in België wat overwegend katholiek is hebben de kerken met grote kerkverlating te maken. Bedroevend vind ik. Via de stadswal lopen we vanaf de Gentse Poort weer terug naar de boot. ’s Avonds eten we lekker aan boord.

 

Eén reactie op “Toerist in Brugge”

  1. Lieve A 3 ‘s en Tes.
    wij wensen jullie een mooie tijd toe.
    Wat ziet dit er weer geweldig mooi uit.
    <3 <3 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *