Het Muiderslot in het licht van de ondergaande zon

Maandag 25 april
Na een goede nachtrust vroeg opgestaan en nog even twee wassen gedraaid voor wij om 10.00 uur vertrekken uit Loenen aan de Vecht. Het geld voor mijn verzameling boeken van Nijenhuis is niet binnengekomen, dus ik heb nog even respijt om het boek uit te lezen.

De vechtbrug bij Loenen aan de Vecht
De vechtbrug bij Loenen aan de Vecht.

De kerktoren van Loenen aan de Vecht is de hoogste toren langs de Vecht. Vroeger werd hij als uitkijk toren gebruikt. De toren staat 80 cm. uit het lood en hij zakt nog steeds. In Monnikendam zagen wij dat daar een identieke toren staat bij de kerk alleen staat deze recht.

De vechtbrug 'Leerbrug' in Vreeland
De vechtbrug ‘Leerbrug’ in Vreeland

Als wij bij Vreeland komen is het nog droog maar de donkere wolken pakken zich samen. We zien aan stuurboord sluis ‘Het Hemeltje’ waar je heen moet als je naar Hilversum wil. Het duurt niet lang meer of het gaat regenen.

De jachthaven bij Nigtevecht
De jachthaven bij Nigtevecht

We varen door Nigtevecht en Nederhorst den Berg waar een mooi Kasteel op de bakboord oever staat. Bij de WSV Weesp regent het nog steeds flink. We hebben op de kaart een aanmeer plaats gezien na de Vechtbrug in Weesp en zijn van plan om daar aan te meren. Het zijn echter kleine boxen en niet geschikt als ligplaats voor onze boot. We hebben nu de keuze om terug te gaan door de Vechtbrug en bij de watersport vereniging te gaan liggen. In het centrum van Weesp te gaan liggen waar we bruggengeld voor moeten betalen of door te gaan naar Muiden. We kiezen voor het laatste. Het is nog maar een klein stukje naar de zeesluizen van Muiden. Vlak voor Muiden zijn ze bezig om een aquaduct te bouwen als vervanging van twee lage bruggen. We kunnen al over het aquaduct varen en kijken naast de boot de diepte in tegen de fundering van de onderliggende weg. De spoorbrug en de brug in de A1 kunnen we onderdoor varen. Voor de sluizen hebben we geen gelegenheid om te meren dus we gaan maar door de sluis. Ze zijn met een hoge drukreiniger bezig om het straatwerk schoon te spuiten. Voorheen moest je altijd flink betalen voor deze sluis maar nu konden wij zo doorvaren. Tegenover het Muiderslot hebben wij aangemeerd bij de KNRZV Muiden aan de kopsteiger voor één overnachting. Het is inmiddels toch alweer 15.00 uur en we zijn ondanks de regenkleding koud en nat geworden van de reis. We ruimen snel de stuurstand op en duiken onderdeks waar de kachel brand.

'De Utrecht' vaart uit op de motor 'onder vlag' bij Muiden.
‘De Utrecht’ vaart uit op de motor ‘onder vlag’ bij Muiden.
Het Muiderslot in het licht van de ondergaande zon
Het Muiderslot in het licht van de ondergaande zon.

 

2 antwoorden op “Tot slot Muiden”

 1. Hallo adrie en Adri ,

  Ik ben vanavond begonnen met jullie reisverslag te lezen , ik was er eerder nog niet aan toe gekomen
  We zijn onderweg met de camper en staan nu in Lunteren , en gaan morgen naar de Keukenhof , het weer is erg koud het lijkt wel of nu de winter komt ,
  Verder gaat het goed met ons ,

  Nu de groetjes uit de camper

  Anneke en Karel

  1. Hallo Anneke en Karel,
   Leuk dat jullie weer met ons meereizen. Het is inderdaad nog koud voor de tijd van het jaar. Hoop dat jullie een mooie dag treffen in de Keukenhof. Hier in Muiden begint het wat op te knappen. We hopen vandaag door te kunnen naar Amersfoort en daar de Koningsdag door te brengen.

   Veel plezier op jullie reis in de camper.
   Groetjes van Adri en Adrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *