Schapen met lammeren

Zondag 22 april 2018

Stijf van de spierpijn sta ik op vanmorgen. Ben geen twintig meer merk ik.

Ruim op tijd arriveer ik voor de dienst die om 10.00 uur begint in de Grote- of St.Janskerk. De moderne stoelen staan in het midden van de kerk rond een verhoging. De oude preekstoel wordt niet gebruikt door Ds. Wim van der Vegt. Op twee grote beeldschermen wordt de liturgie afgebeeld. Het grote orgel begeleidt de gezangen. De meditatie gaat over hoe de ‘Goede Herder’ ons leidt en hoe Hij verschilt van de hedendaagse leiders van de wereld.

Na de dienst is er koffiedrinken maar ik ga terug naar de boot want daar wacht manlief met de koffie. Hij heeft erg veel last van zijn rug en kan helaas niet mee naar de kerk. Voor ik aan boord stap krijg ik eerst nog een regenbui maar de koffie gebruiken we even later weer in het zonnetje op het achterdek. Het is een beetje wisselvallig vandaag. Ik neem de paraplu maar mee als ik om 16.00 uur naar de samenkomst van de CGK ga, maar ik heb hem niet nodig want het blijft droog. Ds. M. van der Sluys gaat voor in deze dienst en hij preekt uit 1 Petrus 5 over de ambten in een gemeente en de orde die er moet zijn. Ook hij heeft het over de Herder. Ik vind het fijn om ook naar deze dienst te kunnen. Het is maar tien minuten lopen. De rest van de dag breng ik door aan boord. Ik schrijf mijn blog, bel mijn moeder en ontspan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *