De 'grote grazers' op het eiland 'Haringvreter' in het Veerse Meer
Woensdag 13 juni 2018
Eiland Haringvreter

Officieel mag je maar 24 uur achtereen aan een zelfde ligplaats blijven. We zijn vandaag in overtreding. We blijven nog een dagje aan dit mooie eiland liggen. Waarschijnlijk wordt er alleen gehandhaafd in het hoogseizoen als de steigers vol liggen. De UK39 is vanmorgen vertrokken en we zijn alleen. Omdat Adri nog weinig van het eiland heeft gezien gaan we een stuk wandelen. Het is een flink eiland onder beheer van Staatsbosbeheer. In 1965 is er 22 ha. bos aangeplant. Aan de randen groeien allerlei planten die van een zilt klimaat houden. Normaal gesproken wordt het eiland begraasd door runderen en paarden. Het informatiebord geeft aan dat we daar rekening mee moeten houden. Aan de randen zijn weiden afgezet met prikkeldraad. De reeën stappen er gewoon doorheen. We hebben weer een ree die met ons meeloopt. Dan loopt ze voor ons uit dan weer achter ons aan. De meeste reeën lopen op de weiden aan de randen van het eiland te grazen maar er zijn ook kleine groepjes in het bos. We laten de reeën met rust en blijven op de paden lopen en komen zo in het bos. Het stikt hier van de zangvogels. We komen ook een grote schuur tegen. Misschien voor opslag van voer om in de wintermaanden te kunnen bijvoeren. We zien onderweg ook grote groepen ganzen met kuikens. Ze zijn erg schuw en vluchten naar het water als wij dichterbij komen. Bij terugkomst zien we dat er een paar bootjes hebben aangemeerd. Een aantal kleine open zeilbootjes, een sloep en twee motorjachten.

De Grote- of Onze Lieve VrouweKerk van Veere
De Grote- of Onze Lieve VrouweKerk van Veere
De rondvaartboot aan de kade voor de Campveerse Toren van Veere
De rondvaartboot aan de kade voor de Campveerse Toren van Veere
De Noordse Woelmuis is tegenwoordig een vaste bewoner van Zeeland
De Noordse Woelmuis is tegenwoordig een vaste bewoner van Zeeland

’s Middags gaat de wind helemaal liggen. Het wordt zonnig. We horen nu het carillon van het stadhuis van Veere. De zeilbootjes zijn weer gaan zeilen en de sloep is weer verdwenen.

Ik ben begonnen aan een schelpenguirlande. Daarvoor heb ik een krans doormidden gesneden en kan ik twee guirlandes maken. Ik geniet er erg van om iets te kunnen maken. Het lijmpistool wat ik gebruik verbruikt maar 125 Watt dus dat kan gemakkelijk op de accu’s.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *