Zaterdag 15 juni
Het is vandaag zonnig met veel wind. Ik heb twee brieven klaar voor de beide moeders. Die ga ik op de bus doen waarna ik de boodschappen voor het weekend ga inkopen. Ik ben net in de supermarkt wanneer er een flinke bui losbarst. Zeker een half uur stortregen. Als ik de boodschappen bij elkaar heb is het ergste voorbij. Ik ben dan ook nauwelijks nat wanneer ik terugkeer op de boot. Het blijft hard waaien maar de lucht trekt open en het is heerlijk zonnig.
‘s Middags gaan wij samen naar de oude haven voor de kunstroute. Rond de oude haven zijn een aantal historische panden geopend waar 19 kunstenaars exposeren rond het thema ‘typisch hollands’.
Elke kunstenaar heeft een eigen stijl en materiaal waar mee gewerkt wordt. Het geeft een heel gevarieerd beeld. Sommige kunstenaars werken met olieverf op doek anderen gebruiken keramiek of porselein. Er zijn er die met textiel zich uitleven of met glas. Het thema ‘typisch hollands’ wordt mooi uitgewerkt in delfsblauwe tegels, klompen, klederdracht, landschappen of uitspraken uit de ‘reine holl√§ndische Klage- rund Meckercultuur’.
Op ons gemak lopen wij van huis tot huis en hebben het prima naar ons zin. Het is ontzettend leuk om ook eens bij de mensen achter de voordeur te kijken.

Afbeelding van een kunstwerk 'typisch hollands'
Een kunstwerk uit de expositie ‘typisch hollands’

2 antwoorden op “Typisch Hollands”

    1. Hoi Betsy,
      Ik heb Vincent en Gemma niet gezien. Ik zou ze ook niet herkennen. Zij hebben een kunstcentrum in Coldam vlak bij Leer. Mooie glas sculpturen gezien. Groet, Adrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *