Op verjaardagsvisite in Reeuwijk

Dinsdag 30 juli 2019

Huurauto
Adri wordt om ongeveer kwart voor negen opgehaald door het verhuurbedrijf om de huurauto van Inqar op te halen. Na zijn terugkomst met de auto hebben we eerst de voorraad bier aangevuld in het ruim. Eenmaal opgeruimd zijn we op pad gegaan naar het westen. Bij strand Horst gaat het waarschuwingslampje branden wat er op duidt dat de bandenspanning niet goed zou zijn. Adri zet de auto op een parkeerterrein en loopt rond de auto of er een band zacht is. Hij kan geen zachte band ontdekken en we bellen daarom naar het verhuurbedrijf. Zij adviseren om het systeem te resetten en als de melding terugkomt nogmaals contact op te nemen.
Dierenarts
De melding verdwijnt en we rijden door naar IJsselstein waar we de dierenarts bezoeken voor onze hond. Haar bloedglucose is 6,4 en we zijn tevreden. De dierenarts adviseert om haar vacht te trimmen. De ondervacht is erg dik en ze heeft regelmatig jeuk. De vacht glanst ook niet meer zo. Hij raadt ons aan om visolie over haar eten te doen. Dat is goed voor haar vacht. Haar gebit is goed. Ze heeft een beetje staar maar dat is niet vreemd voor een hond van 12 jaar. We hebben een flesje insuline besteld en dat rekenen we bij ons vertrek af. In de stad gebruiken we een lunch bij de viswinkel en kopen bij het Kruitvat Visolie tabletten. Bij Blokker kopen we een tondeuse.
Autopech

We hebben de auto in de parkeergarage gezet en als we onze reis weer vervolgen gaat het waarschuwingslampje weer branden. Op de parkeerplaats bij afrit De Meern controleren we nogmaals de bandenspanning en merken dat de rechterachterband nu wel zacht is. Tussen het profiel van de band zien we een zilverkleurig metalen knopje uitsteken. We nemen contact op met het verhuurbedrijf en zij verwijzen ons naar een Bovag garagebedrijf aan de andere kant van de snelweg in De Meern. We geven de sleutels af bij de receptie en kunnen plaatsnemen om wat te drinken in de showroom. De monteur vindt een schroef in de band en kan het repareren door er een prop in te doen. We moeten € 18,75 afrekenen. Fijn dat we zo snel en goed geholpen zijn.

Op Verjaardagsvisite in Reeuwijk
Op Verjaardagsvisite in Reeuwijk
Moedertjes
De moeder van Adri zit met alle deuren tegen elkaar open op ons te wachten. Haar appartement zit op het oosten en de zon is er ’s morgens al snel af. Gelukkig is het niet zo heel erg warm. We drinken samen koffie met wat lekkers en we eten er een boterhammetje mee. Om zeven uur rijden we de parkeerplaats af om naar Verenigingsgebouw De Brug te gaan in Reeuwijk waar mijn moeder haar 94 ste verjaardag viert. Ze zit er als een koningin bij en het is goed om haar weer te zien. Fijn ook om de rest van de familie weer te ontmoeten en te spreken.

Om elf uur vangen we de terugreis weer aan. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar Meppel waar we de auto naast de boot kunnen parkeren.

Op visite in de Winterdijk
Op visite in de Winterdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *