Aangemeerd bij 'Us Mem'

Dinsdag 4 juli
We vinden ons plekje aan de kade voor de Stadsschouwburg niet geweldig. We gooien de touwen los en varen een stukje verder naar de Noorder Stadsgracht waar Willem een beter plekje voor ons heeft gevonden. We meren aan in de ochtendzon. Als het meezit hebben we op deze plek de hele dag zon. Ria knipt als een volleerd kapster de dode punten uit mijn haar. Hierna: koffietijd! We drinken een lekker bakkie koffie met ‘iets erbij’.
Om half twaalf vertrekken Willem en Ria op de fiets naar het station waar ze met de trein weer naar huis gaan. We hebben een leuke tijd gehad met elkaar.
’s Middags doe ik de was en haal ik een paar boodschappen. We blijven hier nog twee nachten en kunnen daardoor nog een keer boodschappen aan boord laten bezorgen door AH. Donderdagochtend komen ze het tussen acht en tien uur bezorgen. ’s Avonds lopen we een rondje om de Noorder Stadsgracht en door de Prinsentuin. We liggen met de boot vlak bij het beeld wat ze in Leeuwarden ‘Us Mem’ noemen. Het is een groot beeld van de ideale Friese stamboekkoe, gemaakt in 1954 door de Friese kunstenaar G.J. Adema.

Aangemeerd bij 'Us Mem'
Aangemeerd bij ‘Us Mem’

Eén reactie op “‘Us Mem’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *