De aanmeerplaatsen in Ouderkerk aan de Amstel

Donderdag 29 augustus 2019

Van Ouderkerk aan de Amstel naar Zegerbrug aan het Aarkanaal

We hebben vandaag een flinke afstand af te leggen. We gaan vroeg op pad. Rond acht uur vertrekken wij van onze plek aan de Amstel. Bij Ouderkerk moeten we tien minuten wachten voor de brug wordt bediend. We parkeren de boot even in het haventje bij de Plus Supermarkt om wat boodschappen aan boord te halen en het huisvuil in de container te doen. Daarna gaan we verder over de Amstel.

De inham bij de supermarkt in Ouderkerk aan de Amstel
De inham bij de supermarkt in Ouderkerk aan de Amstel

Het valt ons op dat we ons zo weinig herinneren van de omgeving waar we door varen. We hebben hier al tweemaal eerder gevaren maar we weten er maar weinig van. Alleen de grote kerk bij Nes aan de Amstel is bekend. Maar dit is dan ook wel een groot, indrukwekkend gebouw. Daarna komen we in Uithoorn. We zien hier een groot aantal ligplaatsen waar grote boten kunnen aanmeren. Deze haven kunnen we ons helemaal niet herinneren.

Over het voormalige cafe 'De zwarte kat' langs de Amstel is een liedje gezongen
Over het voormalige cafe ‘De zwarte kat’ langs de Amstel is een liedje gezongen
De grote kerk bij Nes aan de Amstel
De grote kerk bij Nes aan de Amstel
De havenplaatsen voor de pleziervaart in Uithoorn
De havenplaatsen voor de pleziervaart in Uithoorn

Bij Vrouwenakker is een groot industrieterrein waar een aantal panden leeg staan. Op een paar plaatsen zien we vrije aanmeerplaatsen waar je 3 x 24 uur mag liggen. Bij de Tolhuissluis schutten we samen met een ander jacht een paar decimeter naar beneden om bakboord het Aarkanaal op te gaan.

De Tolhuissluis tussen de Amstel en het Aarkanaal
De Tolhuissluis tussen de Amstel en het Aarkanaal

Het andere jacht gaat stuurboord uit de Drecht bevaren. Het Aarkanaal brengt ons door Papenveer en Ter Aar bij een rustige steiger aan de Machineweg voor de Zegerbrug. Hier mogen we 3 x 24 uur gratis liggen. Over een tegelpad met vuilnisbakken erlangs kun je bij de autoweg komen. Aarlanderveen ’s Middags ga ik op de fiets naar Aarlanderveen om wat brieven op de post te doen. De waterpomp slaat weer aan zonder dat er water gevraagd wordt. In het warme motorruim ontdekken we dat de slang achter de pomp staat te sproeien. ’s Avonds komt Ofke bij ons langs om de slang in te korten en de lekkage te verhelpen.

Vrije aanmeerplaats voor de Zegerbrug aan het Aarkanaal
Vrije aanmeerplaats voor de Zegerbrug aan het Aarkanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *