De Bahama's in de jachthaven van Vollenhove

Dinsdag 10 mei 2016
We vertrekken om 9.00 uur. Tussen de betonning over het Drontermeer varen wij 10 kilometer naar de Roggebotsluis. Op het meer zijn verschillende aanmeermogelijkheden op eilanden en langs de oever van de Flevopolder. Deze aanmeerplaatsen worden beheerd door de Stichting Gastvrije Meren en er is liggeld verschuldigd. Bij de Roggebotsluis wordt er uitgevaren en wij kunnen meteen invaren bij aankomst. We schutten 10 centimeter naar beneden en vervolgen onze weg op het Vossemeer. Bij het IJsseloog voor de Ketelhaven letten wij goed op de betonning en steken het Ketelmeer over naar de ingang van het Ramsdiep bij Marina Schokkerstrand. Het Ramsdiep is een 16 kilometer lang kanaal langs het Ketelmeer en het Zwarte Water. Onderbroken door de Ramspolbrug met de balgstuw.

Bij het vogeleiland gaan wij linksaf en naderen de brug van de Kadoelerkeersluis die op dubbel rood staat. Het is lunchpauze tot 13.30 uur. Wij maken vast aan de wachtsteiger en maken van de gelegenheid gebruik om ook een boterhammetje te eten. Twintig over één horen wij over de marifoon dat de brug wordt geopend en wij maken snel los.

Een opening van de Kadoelerbrug en keersluis
Een opening van de Kadoelerbrug en keersluis

Na de brug komen wij op het Kadoelermeer. In de bocht zit de Voorstersluis waarmee je in de Noordoostpolder kunt komen. Wij gaan echter richting de Vollenhoverbrug. Vlak voor de brug is aan de rechterhand de ingang naar de haven van Vollenhove. Hier maken wij vast.

De Bahama's in de jachthaven van Vollenhove
De Bahama’s in de jachthaven van Vollenhove

Komend Pinksterweekend zijn hier de Havendagen van Vollenhove. Een aantal historische sleepboten liggen al te wachten op dit evenement in een hoek van de haven. Als wij het havengeld gaan afrekenen horen wij dat er morgen nog een hele groep uit Blokzijl zal komen. We gaan ‘s middags maar een rondje maken door het dorp want we zouden morgen wel eens moeite kunnen krijgen om weg te komen door de verwachtte drukte. We kunnen morgen beter niet te laat vertrekken.

2 antwoorden op “Van Elburg naar Vollenhove”

 1. Hallo adrie en Adri
  Zo mijn zondagavond werk weer gedaan , dat is jullie blog lezen ik blijft het leuk vinden , jammer dat adri zijn rug niet zo erg wil
  Wim en wilbert Margre spelen mooi we zitten nu op een tijdelijk koor onderleiding van hun echt geweldig,
  Morgen gaan we weer een paar dagen camperen richting zeeland
  Je ligt nu kort bij je zus zeker ?
  Groetjes en een goede vaart

  Vanuit damwoude Anneke en Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *