Dubbel parkeren voor de fietscharters aan de Veerstal in Gouda

Dinsdag 19 april 2016
Vandaag is mijn zus Anke jarig. We kunnen niet op verjaarsvisite. Dat doen we als we wat dichterbij zijn. Zodra we de marifoon aanzetten merken we dat hij het opnieuw niet doet. Adri belt ‘Radio Holland’ in Rotterdam of ze op de boot kunnen komen voor een reparatie. We spreken af dat ze in de ‘City Marina’ in Rotterdam aan boord komen en dat kan al deze middag.

Dubbel parkeren voor de fietscharters aan de Veerstal in Gouda
Dubbel parkeren voor de fietscharters aan de Veerstal in Gouda.

We varen Gouda uit met achter ons de Molen op ‘De Punt’. We passeren de ‘Uniqema’ met zijn onaangename reuk en draaien even later voor de ‘Juliana sluizen’ de Hollandse IJssel op richting Rotterdam. Het pondje tussen Moordrecht en Gouderak steekt voor ons over om één eenzame fietser op te halen. De toren van de tapijtfabriek steekt mooi af tegen de blauwe lucht. We hebben dit stukje van de Hollandse IJssel nog nooit gevaren richting Rotterdam. Vanuit Rotterdam naar Gouda wel een paar maal. Bij Capelle worden we gewaarschuwd dat de stuw gesloten is. Er liggen inderdaad allemaal gele tonnen in de doorvaart. We moeten door de naastgelegen keersluis. Deze stuw in de Hollandse IJssel is er gekomen na de stormvloed van 1953. Daardoor wordt het achterliggende land beschermd tegen het hoge water.

Werkzaamheden bij de stormvloedkering van Capelle aan de IJssel
Werkzaamheden bij de stormvloedkering van Capelle aan de IJssel

Bij de IJsselmond varen we de Nieuwe Maas op en zien we de Brienenoordbrug al liggen. De rode Willemsbrug varen we een paar kilometer verder onderdoor. Het is hier altijd druk op het water. Veel beroepsschepen, de watertaxi en de waterbus krioelen door elkaar. De marifoon is het weer gaan doen dus we hebben ons bij de verkeerscentrale aangemeld. Vlak voor de Erasmusbrug steken wij over om de Koningshaven in te varen waar een groot zeeschip ligt te wachten voor een brugopening van de Erasmusbrug.

Groot zeeschip wacht op een brugopening bij de Erasmusbrug
Groot zeeschip wacht op een brugopening bij de Erasmusbrug

We gaan achterlangs en varen naar de binnenhaven waar de ‘City Marina’ zich bevind. We liggen net in de box of de telefoon gaat en de monteur van ‘Radio Holland’ meldt dat hij gearriveerd is. We verlenen hem toegang tot de haven en als ik het havengeld ga afrekenen klimt hij met Adri aan boord om onze onbetrouwbare marifoon te maken.
Na 1,5 uur meten en controleren is de conclusie dat de marifoon zelf in orde is. De antenne is goed. Misschien een breukje in de kabel en dan met inwerking van vocht. Hij isoleert de aansluiting in de antenne en geeft ons een nieuwe coax-kabel. Het advies is om op termijn de kabel te vervangen.
Het is rond drie uur als wij kunnen lunchen. Daarna ga ik de watertank vullen en gelijk de boot weer eens poetsen. Een lekker klusje met het zonnetje erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *