Donderdag 16 juli 2015

We vertrekken om 9.00 uur. Eerst krijgen we de bijzondere voetgangersbrug en daarna de bijzondere autobrug in de N377. De weersomstandigheden zijn veel beter dan de vorige keer toen wij hier voeren in tegenovergestelde richting. Het is zonnig en warm vandaag. Ik maak veel foto’s van de kunstwerken onderweg.

De bijzondere Scheepsdalebrug onder betere omstandigheden.
De bijzondere Scheepsdalebrug onder betere omstandigheden.

Bij de Dammepoortsluis moeten wij op een beroepsschip wachten. Adri denkt in het inhammetje voor de sluis te kunnen wachten maar we lopen vast in de modder. Dan maar even een stukje verder terug om het schutten af te wachten. Het duurt niet lang of een groot binnenvaartschip stoomt langs ons heen de sluis uit. Wij schutten alleen naar de stad Brugge waar wij langs de stadswal varen, langs de molens en de oude stadspoorten.

Jachthaven "De Coupure" in Brugge
Jachthaven “De Coupure” in Brugge

We roepen de jachthaven ‘Coupure’ op en ze hebben plek voor ons. De kabelbrug wordt voor ons geheven en we kunnen de boot draaien in de haven. We meren aan met de boeg naar de ingang. Het is inmiddels twee uur. Ik laat Tess uit op de stadswal en ga alleen nog een rondje door het stadsdeel maken waar wij nog niet geweest zijn tijdens ons eerdere gezoek. Ik bezoek de rijk versierde St. Anna Kerk waar Guido Gezelle is gedoopt. Via oude straatjes kom ik langs het centrum van de kantwerkers en het volkenkundigmuseum. Ik ben op zoek naar het museum over de dichter Guido Gezelle maar ik kon alleen nog een gedenksteen vinden op het gebouw waar hij is overleden. Ik doorkruis het oostelijke gedeelte van de stad en loop uiteindelijk langs het water, wat een verlengde is van de ‘Coupure’, weer terug naar de boot. ’s Avonds krijgen wij nog een plensbui met wat onweer. Overdag is er wel wat veel verkeer langs de haven maar ’s avonds en ’s nachts is het lekker rustig. De haven is echter niet afgesloten. Iedereen kan op de steiger komen. Het huisvuil moet in speciale zakken bij de straatvuilnisbakken worden gezet. Onze gewone Nederlandse huisvuilzak werd niet meegenomen de volgende morgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *