Zaterdag 21 april 2012
De twee bruggen in Amersfoort draaien vanaf 9.00 uur. Om 9.15 uur lagen wij ervoor om Amersfoort te verlaten. Het is ons hier goed bevallen. Rustige haven met goede faciliteiten. Wij hopen hier nog eens terug te komen om dan de nieuwe architectuur te bewonderen in Amersfoort.

Vlak bij de haven wordt een hele nieuwe wijk gebouwd waar ze nu nog volop aan bezig zijn. Op de kade zagen wij al wel het binnenvaartschip; ‘schipbreuk’ liggen. Dit schip was letterlijk in tweeën gebroken. Beide breukzijden waren dichtgemaakt met een glazen wand. Daarnaast was woonruimte gecreëerd voor studenten. Dit waren gestapelde units met een galerij en een trappenhuis in het midden.

Afbeelding studentenkamers, Amersfoort
Studentenkamers, Amersfoort

Ondanks de regen en kou werd er op de Eem bij onze terugvaart veel geroeid. Bij een bocht hadden wij de boten niet op tijd zien aankomen. Daardoor was onze snelheid nog wat te hoog. De roeiers waren niet blij met onze hekgolf en lieten het ons weten ook.

Via het Eemmeer kwamen wij weer langs Spakenburg met recreatiepark ‘De Eemhof’ er tegenover. Zonder problemen de Nijkerkersluis genomen. Het verval in deze sluis stelt niets voor. Daarna het Nuldernauw wat uitkomt in het Wolderwijd. Onder de Harderbrug door bij Harderwijk kwamen wij uit op het Veluwemeer. Daar zagen wij een zandzuiger liggen met twee vrachtboten eraan. In combinatie met de zon en een bui gaf het een mooi plaatje.

Uiteindelijk onder de Elburgerbrug door meteen stuurboord de vaart ingevaren naar Elburg. Halverwege aangemeerd i.v.m. de groene kant voor Tess haar behoeften. Ik noteer 14.45 uur in het logboek als aankomsttijd. Wij hebben 5,5 uur gevaren en zijn het goed zat. We gaan snel voor sluitingstijd nog even Elburg in voor wat boodschappen. ’s Avonds krijgen wij visite uit Putten.

Afbeelding zandzuiger, Veluwemeer
Zandzuiger, Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *